Backup-ul e sfânt, întotdeauna..

Nu cred că este blogger în România, care în ultima vreme n-a văzut despre „prostia” făcută de către cei de la WebFactor, adică, nu cred că e persoană care să nu fi auzit despre ei.

Asta cred că poate fi o învățătură de minte, pentru fiecare om din online care are cel puțin un site. Trebuie să fim cu toții conștieți că orice server, este tot o mașină, și că din diferite motive se poate strica, întrerupe, sau pur și simplu adminului i se pune pata și dă shutdown la server, cel mai bine e să ai backup, indiferent de situație, backup-ul e sfânt.

Eu sunt cred puțin mai paranoic, fac backup-uri săptămânale automate prin vreo 3 locații, plus fac un backup pe PC-ul meu. Asta, și pentru mine, și pentru clienții mei. Asta asta, drept siguranță. Dacă se întâmplă ceva, într-o anumită perioadă, cu siguranță nu pierd mai mult de o săptămână din datele mele.

Totuși, după cum văd niște statistici să zic așa, oamenii nu-și fac backup-uri locale, cu toate că și în termenii și condițiile fiecărei companii de hosting, ai să vezi clar, că spun și încurajează clienții să-și facă backup local. Însă, ce să-i faci oamenii nu ascultă, citesc 2-3 rânduri, apoi merg mai departe, nu se gândesc la propriile lor date.

Deaia prin prizma jobului pe care-l am, încurajez lumea să facă backup local, în propriile lor calculatoare, unde să aibă doar ei access, altfel se mai pot întâmpla situații de genul celei de la WebFactor.