#review: Renault Laguna 3

 De câteva zile mi-am luat un Renault Laguna 3, din 2011. Da, știu, alții ar fi luat mașină nouă, sau na, aproape nouă. Totuși, eu pot spune despre această Lagună, ca a fost un fel de „dragoste” la prima vedere.

De ce am ales această mașină ?

1. Teoretic costuri mici de întreținere.. are motor 1.5 dCI, diesel tati.. cam același motor ca și la Dacia Duster, e Renault în definitiv.

2. Arată într-un fel, sincer, îmi place cum arată prestanță ei pe drum.

3. Iese din stigmatul.. VW, Opel, BMW, Skoda. Vai, sunt sătul să tot văd pe toate drumurile aceste mărci de mașini.

4. De ceva vreme încoace, merg pe premiza că anumite cheltuieli nu trebuie să fie mai mari decât îți poți permite să pierzi, în cazul meu, 2 „salarii” dintr-un an mi le pot permite a le pierde, deci oarecum un factor relativ decizional au fost și banii.

Cum mă înțeleg cu acest Renault?

Eu zic că destul de binișor, adică, am dat pe mașina aproximativ 5300 euro. Peste acești bani, am mai pus aproximativ 1700 ron, în următoarele:

– cauciucuri M+S (că sunt perfect legale conform RAR (vezi aici

– plăcuțe de frână, atât spate cât și față

– schimbat ulei

– schimbat kit distribuție

– schimbat antigel

Cum e la drum întins ?

Păi eu zic că este destul de bine, în a 2-a săptămână, adică weekendul trecut, am fost Focșani – Pitești și retur, adică aproximativ 700 km. A mers fără probleme mașina, chiar dacă la frânare, se auzea un zgomot, de aici mi-am și dat seama ca trebuie să schimb plăcuțele de frână. Pare să fi fost uzate plăcuțele de frână pe spate, dreapta, așa că, am făcut ce era de făcut și am făcut schimbările necesare astfel încât aproximativ 2 ani să nu mai am probleme de azi înainte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *