Piața imobiliarelor în 2018 (P)

Noul an începe cu proiecte vechi în ceea ce privește piața imobiliarelor din România, cam așa văd eu lucrurile. Din câte observ tot mai multe cartiere rezidențiale se ridică peste tot prin țară, drept pentru care nu cred că piața imobiliarelor din România va stagna, chiar dacă unii zic că nu se mai acordă credite foarte ușor, sau țara noastră este oarecum în impas. Eu cred că este un total opus față de ce zic acei „unii”, fiindcă peste tot prin țară vezi fel și fel de noi cartiere, spre exemplu în Brașov, am trecut zilele trecute pe acolo și sunt destul de multe posibilități imobiliare Brașov .

Și la Cluj, îmi spunea un amic că se construiește foarte mult, sau la Sibiu. Eu totuși cred că în ziua de azi doar cine nu vrea, nu reușește cumva să aibă o locuință. Sau mai sunt acel gen de persoane care oricâte ocazii ar avea în viață, mereu știu să le dea cu piciorul. Dar, ce să le faci acelor persoane, sunt și vor fi mereu dependeți de ajutoarele sociale, și vor fi mereu simpatizanții partidului la putere, indiferent cât de bine sau rău este. Dar, în fine, să trecem peste politica de baltă.

Despre imobiliare, ce să zic.. îmi pare foarte bine că se mișcă totuși lucrurile în acest segment, fiindcă la rândul meu și eu vreau să investesc puțin în imobiliare în anii următori, aș vrea să achiziționez niște imobile, să le închiriez apoi.. fiindcă bunul luat, e bun luat, și în timp își scoate banii. Cam așa văd eu treburile pe termen lung, indiferent de situația economică a țării noastre, imobiliarele întotdeauna se mai mișcă, mai bine sau mai puțin bine, dar merg.

Am o cunoștință care are 2 garsoniere și 1 apartament cu 2 camere, pe toate le are închiriate, și scoate bani frumușei pe aceste 3 locuințe, adică efectiv, poate să stea și acasă, tot vin banii. Ce să mai zici dacă ai 1-2 vile cu 8-10 camere, atunci totul este altfel, cu siguranță. Cam asta este părerea mea despre investițiile pe termen lung în imobiliare.

Oricum, v-am spus, este de apreciat marii dezvoltatori că construiesc blocuri, cartiere rezidențiale, și multe altele, în niște ani care se preconizează a fi sumbri la nivel internațional din punct de vedere financiar. Iar posibilitățile, chiar dacă mai mici decât de obicei, totuși oamenii care vor să aibă propria locuință vor găsi o metodă să o și aibă. Totuși, și cei care locuiesc cu chirie și urmează modelul țărilor occidentale, în care stau câțiva ani cu chirie, în zone unde posibilitățile materiale sunt mai bune, iar apoi se întorc acasă, și-și fac propria lor căsuță, și aceștia cresc volumul de taxe pe care statul îl ia, implicit volumul de construcții de imobile. Deci până una alta, tot răul spre bine, și piața imobiliarelor să aibă o creștere constantă, cam asta mi-aș dori eu pentru 2018.