Cum se clasifică firmele din România ?
Dacă ai o activitate de care dorești sa profiți și sa iți faci o afacere, trebuie sa ști de la început ca ai de ales intre mai multe variante. Firmele din Romania se pot înființa sub mai multe statuturi și anume:
SRL: Societate cu Răspundere Limitata
Aceasta este o formă legală de companie, o anumită formă de persoană juridică, care are o răspundere limitată în fața legii și față de proprietarii acesteia. Această formă de companie este relativ ușor de înființat, costurile sun în medie de 600-700 RON, taxe care se plătesc la Registrul Comerțului.
Pentru această formă de activitate trebuie să aveți un contabil care să vă ajute în tot ceea ce întreprindeți, trebuie să vă țină la curent cu toată legislația în vigoare pentru domeniul dumneavoastră de activitate și să vă ajute să luați decizia cea mai bună pentru buna funcționare a firmei.
PFA (Persoană Fizică Autorizată)
Costurile înființări acestei forme de activitate este ceva mai ieftin decât în cazul unui SRL. Aceasta reprezintă o formă simplă de activitate și prin natura acesteia nu necesită înființarea unei alte forme legale de activitate. Este cazul unor profesiilor libere sau activități independente cum ar fi de-exemplu zugravii, taximetriști, etc..
SA ( Societate pe actiuni )
Este o formă legală de societate comercială care are activități internaționale. Asociații răspund pentru pierderile societății doar în limita acțiunilor deținute. Astfel spus, asociații nu pot pierde mai mult decât au investit. Societatea pe acțiuni de tip deschis este acea societate în care acționarii au dreptul nelimitat să înstrăineze acțiunile care le aparțin, acestea și alte hârtii de valoare putând fi vândute public unui cerc nelimitat de persoane.
După ce v-ați înființat forma legală pentru desfășurarea unei acțiuni, trebuie sa știți ca domeniile de activitate clasificate după codul CAEN ( Clasificarea Activităților din Economia Națională ).
Care este lista firmelor cea mai bine optimizată ?
După ce ați demarat activitatea, trebuie să luați foarte serios în calcul faptul că în mediul online puteți găsi mulți clienți și este benefic pentru dumneavoastră să existați într-o listă a firmelor din România bine optimizată pentru motoarele de căutare.
Cu o înregistrare rapidă sau cu ajutorul contului de Facebook sau Google, vă puteți adaugă profilul societății dumneavoastră în lista firmelor din romania cu date de contact și informații cât mai complete. Avantajele sunt multiple cum ar fi: foarte multi utilizatori vor vizualiza firma și activitatea dumneavoastră, o sa fiți mai repede găsit în motoarele de căutare și dumneavoastră deasemenea va puteți găsii parteneri de afaceri.
Cum mă pot proteja împotriva firmelor neserioase?
In mediul online de asemenea, puteți întâlni și persoane care vă pot promite marea cu sarea și firme total neserioase, Înainte de a pune la cale o afacere cu o firmă găsită pe internet este bine să o verificați pe site-ul AntiTepari.ro . Este baza de date cu toate firmele neserioase din România și de care trebuie sa va feriți cât se poate de mult.
Datele financiare ale unei societăți le puteți afla de pe site-ul Firme.info . Acesta vă oferă informații cât mai utile despre toate firmele active din România cât și firme aflate în dizolvare sau radiere.
Mediul online este o sursă sigură de clienți pentru aproape orice domeniu de activitate. Încercați să oferiți transparență și încredere clienților, încercați să fiți cât mai original în domeniul pe care îl întreprindeți și rezultatele se vor vedea în cel mai scurt timp.