Zici Dragnea și tragi apa

Probabil ați văzut cu toții știrile din ultima vreme cu acea creștere miraculoasă a salariilor și implicit mutarea taxelor și impozitelor administrate de către firme și contabili, direct către angajați. Acest lucru mi se pare mie, personal, o chestie de tot rahatul.

Haideți să vă explic și de ce.. Una la mână pentru că oamenii care sunt cât de cât mai deschiși la minte vor ști să se ducă lunar să-și plătească singuri dările la stat, însă cei de pe la țară, sau cei care lucrează la firme care îi țin 12 ore, chiar dacă ar ști cum să plătească și ce, tot n-ar ajunge la timp, fiindcă la finanțe este deschis doar ziua, să zic așa, de Luni până Vineri cu un program de gravide.

Hai să zicem că măresc programul, sau știu eu ce combinație mai fac, dacă omul care iese la ora 17 de la servici, găsește să zic deschis până la ora 20-21 la finanțe (lucru care oricum nu s-ar întâmpla, ora 21, e un vis) așa.. să zicem.. evident, marea majoritate a salariaților ar lucra până la această oră, deci.. per ansamblu, s-a face cozi imense la ghișee.

Hai să zicem că rezolvă cumva și treaba cu aceste cozi, însă taxele și impozitele se plătesc în orașe, de regulă în reședințele de județ, ori Ghiță care lucrează și locuiește la țară, și vede orașul doar odată sau de două ori pe lună, și atunci când vine în oraș e mirat ca și cum ar fi văzut Las Vegas, atunci Ghiță cum ajunge el la timp la finanțe să-și plătească dările la stat, dacă nici măcar nu știe unde este acea clădire mare unde se plătesc taxe, asta presupunând că de asemenea Ghiță știe că de fapt acea mărire nu sunt de fapt banii lui, ci tot niște bani care trebuie să-i dea la stat.. altfel.. nenea Dragnea, după cum zice prin reportaje, cei care nu-și plătesc taxele vor face pușcărie.

Da știu, asta cu cei care nu-și plătesc taxele fac pușcărie.. mai ales auzită din gura lui Dragnea, te cam face să bufnești în râs. Hoțul strigă hoțul..

Deci per ansamblu, o lege de rahat, scrisă de niște inapți aleși de prostime.. Oricum fac pariu, dacă se ajunge să treacă sau să facă chestii de genul, iar o să iasă lumea în stradă, că doar se apropie sărbătorile, și în fiecare an, iarna, românii trebuie ținuți la frig să nu se strice. 🙂