Work From Home

Am auzit cu toții în ultima vreme, de când cu „Coviduț” de Work From Home (WFH), sau cum s-ar spune pe românește muncă de acasă. Ei bine, eu cred ca mare parte din populația României nu prea știe ce este munca de acasă, mai ales, că multe joburi sunt fix de la locul faptei, să zic așa.

Înainte, când te uitai la anunțuri de angajare, erau prea puține pentru a lucra de acasă, acum, după ce a venit Coviduț, multe firme au descoperit avantajele muncitului de acasă, astfel încât să nu se mai plătească chirii pentru birouri, să nu se mai plătească alte beneficii ca omul să aibă condiții la locul de muncă.

Drept să zic, munca de acasă, până acum 2 luni jumătate, la mine nu exista, decât când eram weekend de muncă. Acum, lucrez full time de acasă, inițial mi-a fost relativ greu, încă îmi este oarecum, greu uneori, fiindcă, acasă ești tu, și persoana ta. Din când în când se mai vorbește una alta pe telefon/conferință, dar prea puțin. Oricum, mă descurc destul de bine și acasă singur să muncesc, parcă uneori am timp pentru mai multe chestii, și se poate spune că sunt mai productiv.

Alteori, simt nevoia de socializare la o cafea sau o bârfă, afară, dar, încă nu se poate cu ieșitul afară, că astea sunt condițiile. Ne adaptăm la ele, și ne facem treaba cât mai bine posibil.

Totuși, cum ziceam mai sus, marea majoritate a lucrătorilor din țara noastră, nu reușesc să facă față muncii de acasă, sunt mult prea dependenți de „anturaj”, de colegi, de orice comunicare cu alte persoane. Și, implicit nu se pricep să facă bani de acasă. Părerea mea, e că niciodată n-au avut țeluri mai mari pentru ei, de aceea marea majoritate se cramponează de un job stabil de la care să iasă la pensie, că așa este mentalitatea românului.

Și totuși, e posibil să nu apuce să ajungă la pensie, că mai schimbă X joburi, fiindcă, în ziua de azi, o afacere, ori o duci bine o perioada, ori o duci bine mai mult timp, dar veșnicie, nu cred că există într-o afacere. Mi-a fost demonstrat acest lucru de prea multe ori în cei 33 de ani ai mei. De aceea tind să cred, și merg pe premiza, că singurul responsabil pentru propriul upgrade personal suntem noi, trebuie să avem țeluri mari și să luptăm pentru ele. Iar unul din țelurile mele a fost să lucrez din orice locație și munca mea să fie în jurul online-ului. Lucru pe care-l fac, de ceva ani. Deci.. Work From Home !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *