Welcome back Xiaomi, bye bye iPhone

De aproximativ o săptămână am revenit la Xiaomi..

Ce s-a întâmplat?  Păi, pentru cei care nu știau, de prin August 2021, am trecut și eu pentru prima dată la Apple, cel puțin în ce privește telefonia, am mai avut în trecut și MacBook, dar nu era al meu, ci al companiei pentru care lucram la momentul respectiv. Dar în vară anul trecut am decis să fiu și eu în trend, și să-mi iau iPhone. Fiind vorba despre un test, am luat un iPhone 8+ de la un prieten, care făcuse upgrade la iPhone 11, și voia să scape de acel telefon. Eu cum vroiam să testez, am luat telefonul respectiv la un preț bun, și m-am mutat cu tot în ecosistemul Apple. Toate bune și frumoase, o perioadă, până ce am observat că nu se mai auzea cum trebuie, plus avea unele glitch-uri pe ecran, zic ok.. hai să mă duc la un service gsm să-l facem. Băieții de acolo au zis că problema de fapt este de la display si ceva conexiuni între display difuzor.. Am zis hai să schimbăm tot. Ok, vreo 250-300 de lei. Toate bune și frumoase.. apoi totul a mers uns, din Septembrie 2021 până acum, Martie 2022. Acum, din grabă și neatenție am dat cu el de beton, fix pe display a căzut, s-a spart de se vedea în el, cel puțin în partea de sus a telefonului.. totuși, chiar și după aceea, funcționa touch-ul, se auzea.. doar că era cam praf display-ul și cu găuri în el.

Ok, m-am dus cu el la alt service, în Pitești de această dată. Primul service GSM pe care l-am găsit în drumul meu.. Îmi dau băieții vestea că trebuie schimbat tot display-ul, că momentan n-au pe stoc, dar dacă vreau să-mi puna display-ul de la un telefon care-l aveau la vânzare, le-am confirmat că e ok, și s-au pus pe treabă. 300 lei display-ul + 40 folia de sticlă, fiindcă în momentul în care s-a spart, telefonul a avut marele ghinion că îi scosesem folia cu vreo 2-3 săptămâni înainte, fiind puțin crăpată și n-am mai avut timp s-o pun.

Bun, toate cele bune, au schimbat display-ul, nu trec 24 de ore, nu mai funcționa touch-ul display-ului respectiv, mă duc a 2-a zi, fiind sâmbătă, la ei, era ceva desfăcut în el, cu toate că nu l-am aruncat sau ceva telefonul să aibă un șoc. Au făcut ce era de făcut, 3 ore mai târziu, iarăși nu mai funcționa touch-ul.. atunci „m-a luat nervul cel mare” și am zis gata 🙂 până aici. Am început să-mi fac backup-uri și să-mi transfer/reinstalez aplicațiile care le foloseam în mod frecvent, singura problema era la conversațiile de pe Whatsapp.

Am transferat totul pe un Xiaomi Redmi Note 9 Pro, care-l aveam prin casă și stătea degeaba, alături de alte câteva telefoane. În cele din urmă, am rugat-o pe iubita mea să se ducă luni cu telefonul la service-ul respectiv, vorbind în prealabil cu băieții, a ajuns telefonul pentru a 3-a oară în service, de această dată i s-a schimbat display-ul din nou.. (al 2-lea display în 3 zile), a venit a mea cu el acasă seara, m-am uitat la el, văd o pată.. pe display, șterg, una alta, clar era în interior, marți a 2-a zi, m-am dus direct eu la ei, și am stat acolo, am văzut ce-au pus, ce-au schimbat, al 3-lea display a ajuns pe telefon a 4-a zi, azi vineri, pare să fie în regulă, și a prelua a mea iubită acel telefon. Iar eu, bine mersi, am renunțat la iPhone, și în principal am renunțat a mai cumpăra vreodată telefoane second hand. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *