Vremuri grele ne așteaptă

Cred pe zi ce trece, că, în ciuda faptului că noi românii suntem probabil creați să îndurăm de toate, vremurile ce vin, vor fi tot mai grele. Păi de ce zic asta? Cred că ușor, ușor, ajunge la ochii fiecăruia faptul că „dragii noștri” politicieni, sunt puși pe funcție tot mai mult pentru a ne strica orice șansă de a realiza ceva mai mult pentru noi.

De anul viitor, din 2024, vor intra în vigoare tot felul de legi absurde și taxe și mai absurde. Printre care..

  • Începând din 2024 cei care lucrează în IT și au salarii mai mari de 10000 RON, vor plati impozite mult mai mari la stat.
  • PFA-urile cu normă de venit, vor avea plafon maxim de 25.000 EURO, daca faci mai mult de 25.000 EURO pe an, vei trece automat la sistemul real. Ce înseamnă asta? Păi vei cam face jumi-juma cu statul, deci multe PFA-uri/II-uri și astfel de forme juridice se vor închide. PS: Eu am suspendat PFA-ul, dar clar, îl voi închide anul ce vine, cel mai probabil.
  • Dacă ai SRL, dacă vrei să rămâi ca microintreprindere și să beneficiezi de impozit 1%, trebuie să ai minim 1 angajat, iar pentru acel angajat, chiar și cu minimul pe economie, tot sunt o mulțime de bani care-i dai la stat, dacă nu, există și varianta cu impozit de 16% din profit, și acolo, trebuie să bagi cât mai multe cheltuieli pe firmă, pentru a avea profit mai mic și deci, de plătit mai puțin la stat.
  • Statul vrea să vadă orice bănuț îți intră în firmă sau care iese, de aici și obligativitatea pentru sistemul e-Factură, care începe de la anul, și se aplică pentru orice factură dintre 2 persoane juridice (firme, școli, PFA-uri, sau orice entitate juridică ce deține un CUI). Adică orice factura emisă către o firmă, trebuie să ajungă și la ANAF în sistemul lor, e-Factură, să știe ANAF-ul imediat ce ban s-a dus, unde s-a dus. Totuși tare curios sunt, cu facturile plătite de către firmele din România, către firme din exteriorul României, care nu au nici ce-a mai mică treabă cu e-Factură, atunci ce fel vor identifica plățile și/sau cum le vor cataloga.
  • Vor pune impozit de, fiți atenți, 70% pe veniturile ale căror sursă nu a fost identificată.. Să zicem tu faci bani din crypto, ai marea neșansă să transferi acești bani intr-un cont din România, și nu declari acei bani, banca raportează acele venituri către ANAF, și-ți vine poprire acasă în valoare de 70% din suma raportată de către bancă. Că este un venit pe care tu l-ai făcut și nu l-ai declarat. Sunt deja, și vor fi întotdeauna multe soluții de a fenta astfel de „probleme” pentru cine vrea să o facă.

Ce să mai zici, de la o lună la alta, politicienii noștri dragi, vor să ne facă viața tot mai grea, totuși ceea ce ei nu înțeleg este faptul că sunt puși în acele poziții de către noi, ăștia proști care îi tot votăm. Și cred că zic bine, că suntem proști, fiindcă viețile noastre sunt cele care se îngreunează de la o zi la alta, și tot noi acceptăm aceste lucruri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *