Utilizarea brichetelor de rumeguș foarte eficientă

Realizarea brichetelor din biomasă este o modalitate eficientă de a economisi la factura de energie, de asemenea și de a scăpa de deșeurile de biomasă. Ca și modalitate de energie regenerabilă, brichetele din biomasă, cum ar fi brichetele de rumeguș, realizate de mașinării de brichetare, sunt foarte folosite atât în industrie, cât și personal pentru încălzire ca și substitut al încălzirii prin cărbuni.

Brichetele sunt fabricate de mașinării de brichetare, cunoscute de asemenea ca și presă de brichete sau realizator de brichete. Dar cum funcționează o mașinărie de brichetare? Spre exemplu dacă vorbim de realizarea brichetelor din lemn, sub circumstanța presiunii înalte și temperaturii, lignină, ce este un tip de polimer din lemn, original fiind un sprijin al peretelui celular al lemnului, se va transforma într-un fel de materie plastică ce alcătuiesc brichetele. Acesta este motivul pentru care nu este necesar vreun tip de lipici în procesul de brichetare, și este de asemenea motivul pentru care brichetele sunt netede și strălucitoare.

Avantaje brichete de rumeguș

Brichetele, cunoscute ca și combustibil compact de încălzire, are câteva avantaje în fața încălzirii obișnuite:

  • Eficiență mai mare de ardere. Valoarea încălzirii este foarte concentrată în brichete datorită caracterului compact al acestora, așa că mai multa căldură termică poate fi produsa comparat cu alte tipuri de combustibil de aceeași dimensiune. Potrivit unor studii brichetele de rumeguș au o eficienta de ardere cu 40% mai mare.
  • Ușor de obținut și de păstrat. Șansele sunt ca în momentul în care ai un circular, o fabrica de lemne sau o ferma, să ai probleme în rezolvarea problemelor cu bi-produsele de biomasă. Una dintre cele mai ușoare modalități de a-ți rezolva problema este să le transformi în brichete. Indiferent de forma acestora sunt foarte ușor de împachetat și transportat.
  • Fără fum și cenușa. Unul dintre motivele pentru care poți să arzi brichetele de rumeguș în sobă sau șemineu este că nu produc fum și în același timp produc cenușa foarte subtilă. O dată cu avansarea tehnologiei de fabricare pentru arderea combustibilului de biomasă, brichetele de rumeguș devin din ce în ce mai curate și mai prietenoase cu mediul.

brichete-de-rumegus


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *