Una despre Cloudflare

Băi nene, vreau să zic că am rămas plăcut impresionat de Cloudflare. Drept să zic, îl folosesc, de ceva ani buni chiar, dar niciodată nu am verificat toate chestiile ce le aveau ei. Vedeam lucrurile așa.. „îți ascund adresa IP trecând prin filtrul lor”, „face DNS management gratuit” și „ai protecție DDoS basic, fiindcă treci prin IP-urile lor”. Și cam aici se limitau funcționalitățile pe care le vedeam eu, restul, erau un fel de.. „face și alte chestii”.

Azi, am văzut treaba cu DNSSEC-ul, care am activat-o pe câteva domenii cărora le fac managementul prin Cloudflare. Super tare, ce să zic, față de la noi, unde majoritatea registrarilor, nici nu știu ce-i ăla DNSSEC, sau la ce folosește el. Eventual voi scrie ceva puțin mai târziu și despre DNSSEC, lucruri care s-au mai scris evident, doar că voi scrie perspectiva mea.

Ce-am mai văzut util pe ici, pe colo, la Cloudflare.. Păi, începând din acest an, au devenit registrari de domenii, la prețuri destul de ok, zic eu.. Am transferat un .net la ei, și s-au mișcat foarte repede, și am plătit 9.95 $, în condițiile în care marea majoritate a registrarilor vând domenii cu peste 10-12 $/an. Nu este o diferență foarte mare, dar dacă ai aproape totul în același loc, tot e ok.