Terorism, musulmani și altele..

De ceva ani de când se tot bate occidentul și lumea modernă în general cu terorismul, și mai ales terorismul este singurul război continuu fără oprire, ei bine de atâția ani noi, oamenii de rând avem de suferit. Peste tot prin mass-media și nu numai, vezi tot felul de atentate, de înjunghieri, și în general tot felul de evenimente tragice, puse pe seama terorismului. Nu neg, multe din aceste evenimente chiar sunt acte teroriste. Dar totuși, oare, ce definește terorismul? Sau cum cataloghezi un act tragic, precum evenimentele de actualitate, ca drept fiind un act terorist? Eu totuși am ajuns la o altă concluzie, și anume, cred că nefiind războaie clasice, țara X cu țara Y, acum au început să creeze războaie așa.. just for fun. Terorismul în general, prin definiția sa, înseamnă totalitatea actelor intenționate de violență comise de un grup sau organizație pentru a provoca o teamă generalizată și atingerea unor scopuri politice.

Cel puțin cea de mai sus este definiția terorismului ori ceea ce văd eu în ultimele zile, nu este nimic legat de politică, ci este mai degrabă încercarea unei anumite etnii de a băga frica toată lumea care nu are aceleași idealuri ca ei. Ca și cum dacă X este musulman, și Y nu este musulman, X îl omoară pe Y pentru că are convingeri diferite față de el. Cam asta văd eu, adică mi se pare ceva anormal. Toți oamenii suntem diferiți, toți avem gândiri diferite, și nimeni pe lumea asta nu poate spune că gândește în totalitate la fel cu cel de lângă el. Asta ne face oameni, ne face diferiți. Modul de gândire. Da, am găsit până acum și musulmani care sunt oameni pașnici, oameni care își ajută semenii, și nu mă refer la persoane de aceeași religie cu ei. Ci ajută în general. Însă ce văd acum, cu atentate peste atentate, omoruri peste omoruri, sute, mii de oameni mor anual din cauza acestui terorism prost înțeles. De ce oare? De ce trebuie să moară atâția oameni nevinovați pentru ca un anume imam, sau știu eu ce gen de oameni care interpretează anumite profeții, sau anumite chestii, să își ducă la capăt propriile orgolii narcisiste. Da, înțeleg războaie pentru pământuri, pentru bogății, pentru situații economice, însă nu înțeleg de ce trebuie să fie cei nevinovați cei care o pățesc degeaba.

Am tot văzut diferite afirmații ale unor așa-zise persoane musulmane, cu anumite „grade” să zic așa. Ziceau că oricine are alte orientări diferite față de cea pe care o au ei, trebuie să moară. De ce? Păi cine zice că aceste persoane sunt îndreptățite cumva să conducă o masă de oameni către pieire? Ce le dă lor drept să zică că așa vrea Allah, sau că profețiile lui Mohamed așa spun. Păi mulți dintre acești așa-ziși extremiști nu știu măcar să citească, sau să fie civilizați. De ce dacă un așa-zis vorbitor al lui Allah, Mohamed sau orice alt sfânt al lor, dacă zice că este ok să-și piardă viața pentru niște prostii, de ce acei oameni îi urmează orice zic, fără să se gândească? La noi, înțeleg, preoții sunt tot un fel de vorbitori ai lui Dumnezeu, însă nici unu n-are „har”, sau nici unul nu poate spune că este în legătură directă cu Dumnezeu, ci doar citesc o biblie scrisă tot de un om, nimic sfânt la mijloc. Deci la fel sunt și acei imami, niște oameni care știu să facă o chestie fără să fie nimic divin în ei. Fiecare interpretare este unică, fie a Coranului, fie a Bibliei, fie a oricărei cărți, așa-zise, sfânt.

P.S.: Pot spune că îmi pare rău pentru victimele din Franța, și în ciuda faptului că nu îmi citește nici un francez, cred, blogul, dar poate mulți aveți prieteni pe acolo, îmi exprim cele mai mari regrete că au trebuit să se întâmple astfel de evenimente pentru ca omenirea din noi să iasă la suprafață.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *