Taxe, legi și alte mizerii

Acest articol este un sumar a ceea ce am înțeles eu despre taxe, legi și alte modificări pe care „aleșii noștri” le fac noaptea ca hoții..

Așadar, dupa cum spuneam.. Ai noștri aleși, scot legi pe banda rulantă, și nu legi care să ne ajute pe noi în vreun fel, ci legi care mai mult să ne pună bețe în roate..

După cum probabil, tot românul știe acum, că din noiembrie au intrat alte seturi de legi, printre care limitarea cash-ului, atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice.

Pentru persoanele fizice, plățile în cash, cică vor fi limitate la maxim 10.000 lei/zi, puțin probabil ca cineva să plătească ceva cash cu 10.000 lei.. hai să zicem dacă vrei să cumperi o mașină, sau ceva mai scump de 10.000 lei, dar slabe șanse să te duci cu punga de cash după tine, de regulă tranzacții de genul, se fac în euro.

Dar să zicem că ești persoană juridică, și această nouă limită este de 1.000 lei/zi, lucru care te cam încurcă zic eu. Bine, în cazul meu e simplu, ca persoană juridică nu fac plăți cu cash, deloc, și nu accept cash. Dar să zicem că ai un magazin pe undeva pe la țară, și evident faci aprovizionare de marfă, asta ce înseamnă, că dacă vrei să iei să zicem legume să le vinzi la tine la magazin, ești oarecum obligat să cumperi de la marile lanțuri de magazine (Kaufland, Lidl, Carrefour, etc..), nu mai poți cumpăra din piață să zicem, de la țăran, sau de la orice magazin care nu are plata cu cardul, fiindcă, ești limitat la bani cash. Este un fel de obligativitate pentru orice tip de comerciant fizic, să aibă casă de marcat, și să lase comisioane bancare la bănci, de aceea, cine iese câștigător din asta.. în principal statul, prin taxele și impozitele băgate, dar și orice bancă.

Comercianții, fiind obligați să aibă POS-uri, clar vor încasa cât mai puțin cash.. deci per ansamblu, ușor ușor vor să dispară tot cash-ul.

Totuși, mă întreb eu, oamenii ăia bătrâni ce încasează pensia cash, sau care nu știu a folosi card-urile, și mai ales, care n-au cum sa ajungă la oraș, că în general la oraș găsești bancomate, ce vor face când vor vrea să cumpere ceva de la piață să zicem, fiindcă este general valabil, că la piață nimeni nu are și nu va avea vreodata POS. Ei bine, acolo ce se întâmplă, dacă oamenii nu vor mai primi cash? Mor de foame cu banii pe card ? Apelează la tot felul de persoane să le scoată banii de pe card, astfel riscând să apară tot felul de înșelătorii ?

Se adoptă legi, pe sub mână de cele mai multe ori, dar legile astea nu sunt gândite în funcție de statisticile la nivel de țară, ci la nivel de mafie politică.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *