Taxa de mediu

Bine, una peste alta, cred că această taxă a fost una stupidă încă de la început pentru a favoriza doar o anumită categorie de oameni, dar asta este doar o părere personală.

Trecând peste această „favorizare” , zic că dacă este aprobată scoaterea acestei taxe și introducerea ei în prețul carburantului ar fi mult mai ok zic eu. De ce ? Păi în funcție de cât combustibil bagi, atât și plătești. Adică este fix ceea ce trebuie.

Această taxă a fost realizată pentru a ajuta protejarea mediului înconjurător, cică, ei bine, pe urma aceste taxe mulți și-au protejat mediul lor.. financiar. Astfel, dacă se elimină această taxă, lumea, indiferent de anul mașinii sau știu eu ce alte minunății, vor plăti în funcție de câte noxe produce autoturismul propriu.

Adică dacă te plimbi mult cu mașina, vei resimți mai mult această taxă, fiindcă efectiv bani mai mult combustibil și deci plătești mai multi bani pentru această taxă. Dacă ești însă șofer de weekend, ce rost ar avea pentru a-ți putea permite să-ți iei o mașină cât de cât mai bună, să plătești o taxă de câteva sute de euro, pentru că mașina ta are clasă euro mică, sau chiar o conduci foarte rar, atât de rar încât se poate expune la muzeu.

Deci pe bune, a fost gândită încă de la început ca să-și mai facă X și Y câte o vilă, nicidecum să ajute statul, sau pe mine ca și cetățean plătitor de taxe etc.. De ce aș plăti pentru ceva de care nu mă folosesc decât ocazional ?

Eu spre cu tot dinadinsul să se scoată această taxă, și s-o aprobe Iohannis, asta ar demonstra că este și el capabil să se trezească din veșnicul somn pe care-l are.

taxa de mediu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *