Super Lună și Eclipsă de lună în același timp

Ei bine, am tot văzut pe la tv și pe multe site-uri de știri că în seara asta, este super Lună, adică acel moment când luna se află în cel mai apropiat punct de pământ, care din cauza razelor difuze ale soarelui ce se reflectă prin atmosfera pământului îi dau lunii o acea culoare roșiatică, și este atât de aproape de zici că o poți prinde cu mâna. Și în același timp este și eclipsă de lună, datorită unghiului dintre soare, pământ și lună. Acest eveniment poartă numele de Tetradă.

După cum am citit în multe ziare, aceste fenomen s-a produs de 3 ori în ultimii 500 de ani, și mereu a coincis cu evenimente ale poporului israelit. Primul eveniment a coincis cu expulzarea evreilor de către inchiziția spaniolă, din 1493. Al 2-lea eveniment a avut loc în 1949 când s-a format statul Israel. Și al 3-lea a avut loc în 1967 și a coincis cu Războiul de Șase Zile arabo-israelian.

În vechiul testament scrie că sfârșitul omenirii va veni atunci când ”soarele se va cufunda în întuneric și luna va deveni sângerie, înainte de marea și teribila zi a venirii Domnului„. Asta ar însemna că după luna roșie ar avea loc a 2-a venire a lui Iisus. Cel puțin așa zice vechiul testament. Luna sângerie se produce de 2-3 ori pe an, totuși. Însă Super Lună și Eclipsă de lună, ambele în același timp se produce la circa 20-30 de ani diferență. Deci, dacă aveți vremea bună, imortalizați acest eveniment, pentru că nu se știe dacă veți mai avea ocazia s-o faceți pe viitor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *