Social media și marea plictiseală..

Vai.. nebunie mare, nebunie mare.. Meta aka Facebook lansează o nouă aplicație, Threads, alarmă mare, toată lumea vrea să-și facă cont pe această aplicație. Surpriză, din cauza legislației la nivel european, nu prea se pot face conturi în europa pe această nouă platformă/aplicație. Dar stai, cum lumea caută tot felul de „scheme” să poată face cont, evident că au venit și soluții.. ba pe bază de VPN din state, ba pe bază de ați schimba țara unde „locuiești” cel puțin în managerul de aplicații astfel încât să-ți poți face cont pe această platformă.. ba nșpe alte tipuri de soluții..

Sincer, mi se pare aberant, oricum cu toții știm că tot ce vine gratuit are un cost ascuns, și că orice aplicație de acest tip, pe deasupra faptului că ne mănâncă timp, foarte mult.. clar, au access la date biometrice, alegeri, soluții, și tot ce ține de propria noastră ființă.. Aplicațiile de genul, în baza conectării la telefon, știu ce mănânci, ce mașină ai, sau știu eu.. orice ține de persoana ta. Discutam zilele trecute despre aceste aspecte, și azi mai mult ca oricând sunt ferm convins că „data privacy is overrated”, fiindcă nu mai există data privacy, chiar dacă toți mai marii europei, se bat cu pumnii în piept că protecția datelor etc..

Twitter devine X, marii jucători pe piață oricum se știu, și indiferent despre ce brand din social media ar fi vorba, clar, toți vor datele tale, astfel încât să te profileze și să-ți livreze reclame și conținut atât video, audio, imagini și orice altceva, care să te ducă într-o stare, mai bună sau mai rea, dar totuși cred eu, o stare mai falsă.

Eu cel puțin, dacă ies undeva, afară, stau la aer, pe marginea unui rău, sau știu eu, undeva la iarbă verde, cred, ca pentru mine este mult mai ok acel tip de relaxare decât să văd constant totul prin ochii altcuiva, sau pe un ecran.

Luați aminte vorbele mele, de ITist, om de interneți.. Virtualitatea nu va putea înlocui niciodată viața reală. Deci mare plictiseală pe orice canal de social media, indiferent care este acum sau care va fi pe viitor. Nimic nou și original, only fake media.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *