Smush vs Cloudflare

De ceva vreme am tot folosit un plugin pentru optimizarea imaginilor, să se miște mai bine site-ul. Am mai folosit pluginul Smush de la WPMU DEV, un plugin destul de ok zic eu, toate bune și frumoase, site-ul mergea bine, câtă vreme nu am pus full totul prin Cloudflare. După ce am activat full Cloudflare, a început nebunia. Imaginile de la comentatori nu se mai afișau deloc. De ce? Nu știu, dar am aflat după ce am luat plugin-urile pe rând la dezactivat. Și am văzut că de fapt problema este de la acest plugin, Smush.

Bye Bye, Smush

Am văzut că WP Optimize, nu are problemă. WP Super Cache, n-are problemă, Cloudflare merge foarte bine cu acestea două, doar că pe Smush, se pare că nu prea îl acceptă. Așa că, bye bye, Smush, oricum WP Optimize are și optimizare de imagini, așa că nu prea are rost să țin 10 pluginuri pentru același lucru.

Oricum, n-aveam de gând să renunț la Cloudflare, așa că, Smush era cea mai mică pierdere, cel puțin pentru site-ul acesta. Pentru altele, unde nu folosesc Cloudflare, merge, fără probleme, după cum am mai spus. Aș fi curios, dacă cineva a mai pățit ca mine, bine, și dacă folosește acest plugin.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *