Shit happens… NameBox

Am tot văzut ieri o mulțime de reacții negative referitor la situația mult prea cunoscută în care serverele NameBox au fost sparte și marea majoritate a clienților au rămas fără site-uri, acestea fiind șterse definitiv din serverele NameBox.

Ce pot spune din pricina unui om care lucrează cu așa ceva, bă nene.. se poate întâmpla oricui. Nu este u lucru pe care să-l poți prevedea, dar totuși din experiență proprie spun că backup-ul la backup este sfânt. De ce zic din proprie experiență, fiindcă am pierdut până și arhiva acestui blog de câteva ori, prin mutări, prin greșeli din care am învățat, prin multe chestii.. care evident până nu te dai cu capul de ele, n-ai cum să știi despre ce este vorba.

Da, nu neg, cei de la NameBox, au făcut marea greșeală de a nu fi „paranoici” ca mine, și să aibă cel puțin 3-4 backup-uri în locații diferite, însă sper că din greșeli au învățat. Oricum cert este un lucru, am văzut prin social media destui așa ziși agitatori, care agitau spiritele, chiar dacă nu erau clienți direcți ai firmei mai sus menționate.

Am văzut o mulțime de oameni care au profitat de pe urma ghinionului avut de către cei de la NameBox, și au făcut spam la greu pe acest subiect, „refugee type” .. lucru care nu-l văd a fi ok. Bă nene, fii om, nu animal, fiindcă dacă vreodată ai să fii în situația lor, ai să ai parte și tu de aceeași doză de rahat. Fără doar și poate.. Dar dacă ești animal, vei avea mult mai multe chestii rele de înfruntat.. iar hatereala este la modă în ziua de azi, și nimeni nu scapă de acest fenomen.

Am mai văzut în trecut o chestie asemănătoare cu cei de la NSHost, care și aceștia și-au luat doza de hatereală, însă după cum se pare și-au revenit din impas la mai bine de 1 an de când au luat-o și ei pe coajă. Revin titlul acestui articol.. SHIT HAPPENS.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *