Se mai folosește email marketing-ul ?

Drept să zic trăim în niște vremuri de „spămăcioși” și care mai de care vrea să tragă mai mulți clienți, mai mult profit, mai multe din orice, însă totuși stau și mă gândesc dacă mai există vreo etică în tot ce reprezintă acest online. Spre exemplu, eu primesc o mulțime de emailuri în ficare zi, pe cele 3 adrese de email pe care le folosesc, unul fiind emailul personal, al 2-lea fiind emailul firmei mele și al 3-lea fiind emailul firmei la care lucrez. Și pe toate sunt zeci de emailuri zilnice pe care le primesc.

Câteodată mă gândesc ironic, zicând că sunt chiar important dacă lumea îmi trimite atâtea emailuri zi de zi, însă realizez că sunt 100 de tool-uri care pot să racoleze adrese de email și 1000 de oameni care fie trimit viruși fie trimit mesaje de spam. De aceea am ajuns la această întrebare.. Dacă mai folosește cu adevărat cineva email marketing-ul.. Adică, toți știm cel puțin 2-3 site-uri unde îți poți adăuga listele de email apoi să trimiți mesaje nesolicitate, ideea este că totuși chiar dacă puțini, dar mai sunt totuși și oameni mai dilăi ca mine așa, care îndată ce primesc mesaje de tip spam, le marchează ca și atare, adică ca și mesaj spam, și apoi le trimite rapoarte la SpamCop, ca apoi administratorii de sisteme pentru respectivele adrese de IP să poată și ei să sesizeze niște probleme, dacă nu cumva au alte probleme mai importante.

Fix deaia îmi place mie să fac rapoarte zilnice, fiindcă așa poate chiar dacă nu reprezintă o problemă reală pentru „spămăcioși” însă li se mai strică puțin jucăria.