Scump si bun, decat ieftin si prost

Ziceam aici ca va spun si partea a 2-a din achizitiile mele de Black Friday, ei bine, am uitat sa mai scriu expre despre asta, dar uite ca a venit randul acelui articol acum. Am luat 2 pachete de gazduire de la oferta celor de la Chroot, pana acum am avut timp sa mut doar blogul asta pe gazduirea lor, merge totul bine, n-am probleme. Probabil am mai discutat despre asta, nu amestec niciodata jobul, firma mea si chestiile personale. Asa cum nici site-urile mele personale, sau pe firma mea, nu le tin la servici, sau site-urile personale nu le tin pe serverele serviciile de pe firma.

Bun, Chroot, cum ziceam, merge totul brici, fara probleme. Am mai luat un server de la o firma, din Romania, ca servere prin afara tarii, am destule.. ma pun sa instalez cPanel, acel server are ceva memorie RAM, are ceva procesor, adica in conditii normale ar trebui sa fie totul brici. Configurarea lui a durat vreo 4-5 zile, zic pana mea, hai ca n-o fi un cap de lume, primesc detalii cu datele serverului, incep sa instalez chestii .. vad ca se misca greut, zic hai sa vad, poate o fi ceva problema la el.. cu toate ca trebuia sa fie server fizic, nu virtualizare, conform ofertei.

L-am prins la un pret super bun

Ma gandeam ca am dat lovitura.. in fine, caut mai amanuntit, aflu ca de fapt e virtualizare KVM, incerc sa dau link-ul ofertei, nu mai exista evident, incerc sa dau de aia, nu raspundeau.. intr-un final, mi-au raspuns la un tichet de suport in care le ziceam despre oferta care trebuia sa fie recurenta, si nu era de fapt, zic despre problemele serverului ca se misca greu, si ca de fapt este virtualizare nu server fizic, au inceput cu scuze si ca am inteles eu gresit oferta. Bine ca am platit pentru o singura luna, nu pentru perioada mai mare.

Dupa cum scrie si in titlu, decat ieftin si prost, mai bine scump si bun.. pentru ca, mai sunt inca tepari, care inca scot bani frumosi de pe urma „fraierilor” ca si mine, poate, care vor oferte in adevaratul sens al cuvantului, nu praf in ochi. Asa ca, raman eu la OVH/Hetzner, care sunt firme in adevaratul sens al cuvantului, si renunt la tilicarii astia care au si eu 3-4 servere, si trag pe ele de zici ca sunt magari.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *