Scris pe hârtie în 2021 ?!

În ultima perioadă, tot am vrut să scriu acest articol, dar mereu m-au luat cu alte treburi și am uitat. În afară de cei care lucrează la stat, mai scrie cineva pe hârtie în 2021? Știu, este oarecum o întrebare stupidă, fiindcă cunosc atât de multe persoane care nu știu să scrie corect, sau cât de cât decent gramatical, care oricum clar scriu pe facebook mai mult decât scriu pe hârtie, dar totuși.. în ziua de azi, când trăim în era tehnologiei, și lumea se folosește tot mai des de o hârtie virtuală, cine mai scrie pe hârtie, de mână ?

Tare curios aș fi, care sunt categoriile de persoane care încă mai scriu de mână ?

Eu am ajuns la marea concluzie, că în liceu spre exemplu aveam un scris frumos de mână, totuși după atâția ani de lucrat în IT, scriu aproximativ doctoricește, când scriu de mână. Deci scrisul cu ajutorul unei tastaturi, atât pe telefon, cât și pe laptop/pc, e mult mai ușor pentru mine, decât să scriu de mână.

Când trebuie să scriu de mână, zici că mi-a pus cineva un stilou în mâna stângă, și m-a pus să scriu repede. Am ajuns să scriu de mână, doar și numai atunci când este neaparat nevoie, altfel, până și semnaturile, am ajuns să le fac digital cu cheia de la DigiSign. Dar, totuși, România, este încă țara în care la stat, se lucrează cu multe hârtii, fizice.. se plimbă de la un birou la altul, și clar, trebuie mult scris de mână, îi înțeleg pe cei care lucrează în sistemul de stat, au bășici la mâini de la atâta scris, totuși restul populației, e la fel de lipsită de dexteritate în a scrie de mână ca și mine, sau doar.. eu și alte „câteva” persoane am ajuns să nu mai știm a scrie bine de mâna ?!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *