Schimbări peste schimbări..

De ceva vreme mă tot gândeam că trebuie să fac o schimbare, tot am analizat opțiunile și am ajuns la concluzia.. să revin la platforma Blogger.com după ani de zile, de când abandonasem această platformă, implicit să renunț la WordPress, cel puțin pentru blogurile mele.

De ce am ales să renunț la WordPress ?

Păi după cum am scris și mai sus, WordPress, a ajuns mai mult decât o platformă de blogging, a ajuns un CMS în toată regula, o platformă pe care poți să faci aproape orice vrei.. lucru care sincer, pe mine, mă cam deranjează. Mă nene, vreau să am strict blog, strict pentru asta am nevoie de o platformă, nu vreau să facă avioane. Am analizat diferite variante, dar clar, urma să renunț la WordPress, pentru bloguri.
 
Am testat în ultimele câteva săptămâni, HTMLy, Ghost, și alte platforme pentru blog-uri, care sunt strict pentru bloguri 90% din cazuri. Ei bine, pe la cam toate am găsit diferite probleme, pe care n-aveam chef să stau sa le rezolv.
 

De ce am rămas la Blogger.com ?

Păi am zis să rămân cu blogger.com fiindcă Google, fiindcă deja am emailurile mele personale la Google Apps sau cum îi spune acum.. Google Workspace, doar că eu am încă varianta Legacy, care era gratuită acum foarte mulți ani, când am făcut eu contul Google. Evident, am luat și ceva spațiu cumpărat tot de la Google pentru Drive, astfel încât am deja spațiu, am tot ce-mi trebuie, de ce să plătesc servere lunar pentru ceva ce aș putea folosi cu resursele pe care le am ?

Am schimbat blogul din Catalin.net în Catalin.eu.. again.

Ideea este în felul următor, mereu am vrut să am 2 bloguri, unul în română evident, și altul în engleză. Deci, hai să facem mișcarea, așa că m-am pus și am transferat toate imaginile, textele de pe catalin.net pe catalin.eu, am făcut redirect-uri de la catalin.net la catalin.eu pentru aproape toate articolele, să ducă spre link-ul corect, și în Google Search Console am cerut reindexare.
 
Catalin.net, va deveni blogul în engleză, dar din toamnă, că până atunci trebuie să se reindexeze tot pe Catalin.eu. Cel mai probabil, de pe Catalin.eu, se va mai face doar și numai dacă voi avea cumva ocazia să am Catalin.ro, sau Catalin.com, altfel, clar nu se mai modifică nimic în acest sens.
 

Am renunțat iarăși la comentariile standard..

Odată cu migrarea de la WordPress la Blogger.com, clar, nu avea rost să folosesc formularul standard de comentarii, și cel puțin pentru moment cea mai bună soluție în opinia mea, sunt comentariile prin intermediul Facebook. În afară de 2-3 persoane care comentează de regula pe blog la mine, în rest, traficul e doar pentru citit, și atât. Deci statistic vorbind, cine vrea să comenteze ceva, poate face asta și folosind contul de Facebook, dacă nu vor mai vrea să comenteze, asta e..


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *