Românii și nepăsarea

Probabil ați văzut și voi zilele trecută că a fost un accident pe undeva prin București, accident care s-a lăsat cu mașini arse, oameni întinși pe jos, morți, destea.. Nimic altceva decât ceea ce se vede și la știri, bine că știrile sunt totuși cenzurate, însă Facebook-ul este mult prea puțin cenzurat. Și în general toate rețelele sociale și internetul.

Trecând peste toate astea, probabil ați văzut și voi acel video de vreo 20 de minute în care se vedea focul, în care se vedeau oamenii aceea întinși pe jos, gemând etc.. da, ok.. în regulă, un eveniment tragic, care s-a produs pe fondul consumului de alcool și al inconștienței unor tineri. Ok.. poate chiar și-au meritat soarta, ce mă intrigă pe mine este faptul că era o mulțime de oameni pe acolo, care nu făceau absolut nimic, sau de fapt nimic altceva decât să filmeze de parcă ar fi acești Quentin Tarantino ai României.

Ce-ai bă nene, mi se pare incredibil de stupid.. fiindcă cel puțin jumate din cei care erau prezenți acolo, aveau permis auto, și din câte-mi aduc eu aminte, la școala de șoferi ești învățat să acorzi primul ajutor, cât de cât, nu să lași oamenii întinși acolo să moară. Deaia mi se pare stupid, cum frate să stai să filmezi, să blamezi pompierii că se mișcă încet, sau salvarea, însă tu să stai fără să faci ceva, să filmezi cum arde tot în jurul tău și să postezi pe Facebook. Unde este frate acea umanitate, acel spirit de a ajuta ?!

Bine, și poliția, pompierii și salvarea nu neg, au ajuns în 20 de minute pe puțin, dar totuși frate, dacă unii oameni se pricepeau să ia măsuri, cred că aveau șanse mai mari de supraviețuire respectivii, decât să stea acolo întinși și să-și aștepte moartea. Asta clar este dovadă de nepăsare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *