Review: VPS Bronze de la Namebox

Să facem un scurt review la un VPS ce l-am primit în teste..

Am vorbit zilele astea cu Vasile de la Namebox.ro și mi-a oferit spre testare un VPS Bronze. Ținând cont la câte servere am eu, am zis să îl ajut pe om cu un review onest, subiectiv și care să arate fix adevărul, nimic mai mult.

Așadar hai să încep cu începutul:

[genesis_column size=”one-half” position=”first”]

namebox

[/genesis_column]

[genesis_column size=”one-half”]

În detaliile afișate pe site acest VPS Bronze ar trebui să aibă următoarele:

  • 1 GB ram dedicat
  • 2 GB ram burst
  • 1 CPU de 3.5 Ghz
  • 10 GB SSD spațiu de stocare

[/genesis_column]

Iar în mai sus puteți observa că de fapt are 2 GB ram garantat, 12 GB spațiu de stocare SSD (vă voi explica mai jos ce mă face să cred că este cu adevărat SSD), de altfel are și 2 CPU alocate fiecare de 3.5 Ghz. Lucru care din punctul meu de vedere, ca și potențial client, este ok.. fiindcă dacă vreau să-mi fac memorie Swap este foarte simplu să aloc un 1 GB din spațiul de stocare și să-mi fac măcar 512 MB de memorie ram, în caz că vreo aplicație depășește acești 2 GB garantați. (nu că ar fi ceva care să depășească și să aibă legătura cu website-urile, sau să nu fie optimizat ok).

Acum să trecem puțin la i/o, parte destul de importantă zic eu. Capacitatea de a scrie/citi date este una destul de importantă în secolul 21, așadar rata crescută de scriere/citire este un lucru foarte bun.

[genesis_column size=”one-third” position=”first”]

namebox

[/genesis_column]

[genesis_column size=”one-third”]

namebox

[/genesis_column]

[genesis_column size=”one-third”]

namebox

[/genesis_column]

[gb_clear]

Astfel vă puteți da seama din datele mai sus prezentate I/O și DD că acest servere folosește servere SSD, având în vedere că scrie cu 300+ MB/s.

Acum să vedem rețeaua ce fel prezintă, viteza cu care downloadează de pe internet din diferite colțuri ale lumii, traceroute și ping. Toate astea le veți putea vedea mai jos..

namebox

[genesis_column size=”one-half” position=”first”]

namebox

[/genesis_column]

[genesis_column size=”one-half”]

namebox

[/genesis_column]

[gb_clear]

Una peste alta viteza de download este relativ bunicică, pentru România cred că se poate și mai bine, dar una peste alta e ok, însă compensează prin altele. Am întâlnit viteză de download asemănătoare la servere găzduite în țări ca Germania, Italia sau Anglia, care au viteza de net ceva mai mică ca la noi, însă după cum am mai spus, una peste alta se compensează.

Acum să ajungem la partea cea interesantă, și anume.. după ce am făcut toate aceste teste pe minunatul VPS am zis hai să instalez și VestaCP să testez puțin un site cu WordPress, fără să fie optimizat etc.. ci doar WordPress instalat, câteva articole scrise, și să-i fac un test de Traffic Spike.

vps namebox

Așadar i-am băgat un spike de 500 utilizatori reali pe oră, și l-am ținut în jur de 2 ore. Adică per total a avut 1000 de unici în 2 ore, adică 8.33 vizitatori unici per minut. Pot spune că în ciuda faptului că nici măcar un plugin de optimizare nu i-am pus, bază optimizată măcar, sau ceva.. ci doar am trântit un WordPress, cu 15-20 de articole, și i-am băgat spike-ul de trafic, s-a comportat minunat. Nici măcar 1 MB în plus consum de ram sau resurse consumate inutil.

Deci per ansamblu cam așa arată acest review, pur realist, fără să fac vreun favor sau ceva de genul. Ar fi și culmea să umblu cu favoruri.

[fac_button icon=”cart-plus” title=”VPS Namebox.ro” text=”Dacă te-a convins review-ul meu, cumpăra folosind acest link.” link=”https://www.namebox.ro/client/aff.php?aff=211″ target=”_blank”]

vps namebox

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *