Revenirea la Focșani..

După cum am scris aici despre întoarcearea la Focșani.. acum aș cam scrie despre ce înseamnă ultimele luni de când am venit acasă și cam ce s-a întâplat în ultimele luni prin acest oraș. Cel puțin din punctul meu de vedere.

Păi după venirea în Focșani, în vară.. până acum, aproape s-a terminat anul.. adică intrăm în decembrie și mai e puțin și 2020 s-a dus, am constatat următoarele:

  1. Vara în Focșani, cel puțin în an de pandemie.. lume multă cu copii, aglomerație în centru, masca nu există, cel puțin în aer liber..
  2. Toată lumea din Focșani merge la mare.. că vorba aia.. nu e pandemie, nu neg, și eu am mers.. dar în Eforie Sud, chiar este distanțare sociala față de alte stațiuni. Orașul e oarecum pustiu..
  3. Vine toamna, acum.. probabil mulți care au fost în vară cu copii în parc, fie sunt plecați în afară, oricum ideea e că nu prea mai e lume prin centru..
  4. Orașul Focșani, toamna/iarna miroase a sărăcie.. la jumătatea lunii la aproape toate băncile este coadă la bancomat, fiind zi de ajutoare sociale, salarii, pensii, etc..
  5. Multe locații în oraș ajung să fie de închiriat.. că na, nu prea se mișcă banii
  6. Pe de altă parte.. Azi sfântul Andrei, ieri parcarea la Kaufland, full.. nu găseai loc de parcare. Sâmbătă, am fost la Dedeman, full și acolo.. Carrefour, iară full.. totuși.. lumea se vaită că n-are bani. DAFAQ?!
  7. Clar lumea în tot orașul, dintre puținele persoane cu care am discuții se vaită de bani, dar când e vorba de cozi, peste tot e full ceea ce mă face să cred că.. lumea este oarecum mediocră.
  8. Politică.. pe la toate colțurile străzilor cel puțin când e vorba despre alegeri, nu mai e pandemie, nu mai sunt probleme, și toată lumea știe politică.. prostii de Focșani, sau românești în general.
  9. Sunt multe străzi începute și neterminate.. dar se promovează politică și căcaturi care oricum nu ajută cu nimic orașul.

Cam astea sunt cele pe care le-am văzut eu în aproape jumătate de an de când m-am întors la Focșani. În rest, mai nimic, totul e pur și simplu „tristuț”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *