Prostia omenească..

Am tot văzut în ultima vreme fel și fel de videoclipuri în care lumea aclama prostia omenească.. Și haideți să începem cu începutul. Am văzut spre marele meu ghinion, și pur întâmplător, cum „Flocirica Dansatoarea” și-a făcut videoclip. Mare ghinion a fost momentul în care am dat play acelui video. Nu neg, am avut marele ghinion să dau play și unui video făcut de altă „vedetă” autohtonă, „Vulpița”.. Bă nene, numa proști în ultima vreme peste tot. Adică nu se poate așa ceva, presa online în România este chiar plină de toată prostia omenească. Am rămas marcat după ce am văzut 20-30 de secunde din ambele videoclipuri, încât mă bate gândul serios, să-mi fac ceva aplicație care să-mi dea o palmă când dau click pe prostii de genul.

Trecând de proștii de pe la noi. Am scris aici despre americani și rasism. Nu neg, chiar mi se pare stupidă treaba asta cu rasismul, și chiar am avut de-a lungul anilor colegi, de la negri, chinezi, sau mai știu eu ce alte nații. Nu sunt rasist în niciun fel eu, adică, apreciez omul care muncește, care-și vede de ale lui, fară să-l intereseze de problemele altuia. Și cam aici mă limitez eu. Dar bă nene, peste tot, că e presă, că e YouTube, că e chiar și Vimeo, peste tot o grămadă de lume „empatizează” cu negrii, și se fac întregi campanii politice sau nu pe acest subiect. Ba chiar mă uitam pe un video făcut de către un tip mișto zic eu, The Officer Tatum, în sensul că e un om oarecum deștept. Care zice foarte multe chestii, care sunt chiar pertinente. Printre care treaba aia care o fac și românii când se dau cu capul de probleme, și anume, dau vina pe oricine și orice altceva, decât pe ei înșiși.

Eu cred că este general valabil pentru un procent destul de mare din populația lumii, nu doar a Statelor Unite ale Americii, sau al României, acest „fenomen” de a nu-ți asuma vina când gresești, de a da vina pe sistem, pe stat, pe vecinu, pe părinți, pe orice altceva, în afară să-ți asumi acea vină. Fie că este vorba că n-ai ce mânca, că n-ai țigări, că ai luat notă mică, sau orice altceva, indiferent. Vinovatul este altă persoană, sau altceva decât tu. Nu neg, am avut și eu o perioadă în viață când am dat vina pe alții și altele, însă de câțiva ani, nu mai dau vina pe nimeni, fiindcă orice aș face greșit, sau bun, este rezultatul unei alegeri făcute în trecut de mine. Deci, îmi asum. Asumați-vă, altfel, nu veți face niciodată un progres, indiferent despre ce este vorba.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *