PR de sărbători

O soluție simplă, tot mai des folosită de companii, pentru a ține legătura cu clienții

Relația cu clienții este una dintre cele mai importante componente de PR. Relația cu clienții nu se referă doar la momentul derulării unor contracte, atunci când ambele părți au beneficii, ci și la păstrarea unor contacte, pe termen mediu și lung care pot duce la acțiuni comune ulterioare.

cosuri cadouri corporateNe apropiem de perioada sărbătorilor de iarnă, iar pentru companiile importante, inclusiv din România, a devenit treptat o obișnuință să folosească o tactică simplă, nu neapărat foarte costisitoare, pentru a le transmite actualilor sau foștilor clienți un semn că aceștia contează pentru ei. Este vorba de coșurile cadou. Fie că vorbim de coșuri simple, care conțin câteva produse, și au o valoare simbol, fie că vorbim de coșuri cadouri corporate transmise către membri ai Consiliilor de Administrație din firmele cliente, contează și prețul și produsele. De multe ori este important, spre exemplu, pentru o companie din domeniul publicității să transmită unui fost sau actual client că îi cunoaște bine și preferințele și așteptările.

Anul trecut, vorbeam cu directorul de creație a unei companii de publicitate, care îmi explica că de mai bine de patru ani există un fost client, care a adus mulți bani în această calitate, căruia îi sunt transmise de Crăciun câte un coș cadou cu produse foarte bine alese. Omul, clientul, este fanul unei băuturi spirtoase foarte pretențioase, foarte scumpe pe piața din România. Persoana de care vă spuneam îmi relata că menținerea acestei legături a făcut ca din cei patru ani, în trei fostul client să recomande altor parteneri ai săi firma de publicitate.

Sigur, există și coșurile cadou mai puțin pretențioase, iar anul trecut, la școala unde învață nepotul meu, fiecare profesor a primit un astfel de dar. Este vorba nu de ”cadouri ieftine”, ci care mai degrabă răspund, la prețuri acceptabile, unei palete mai largi de nevoi și preferințe. Dar, despre aceasta, într-un alt articol.

pr de sarbatori


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *