În ultima vreme am început să ascult tot mai multe podcasturi, în general podcasturi de finanțe, bani, și chestii din care ai cât de cât ceva de învățat.
Mă gândeam zilele astea, de ce oare n-am început să ascult astfel de podcasturi mai devreme?! De ce oare ascultam tot felul de prostii, în loc să ascult ceva util.
Ei bine, n-am fost atras de astfel de podcasturi, de finanțe, fiindcă probabil am mers pe premiza că banii sunt făcuți să fie cheltuiți, poate nu este o premiză tocmai greșită, ci poate aplicabilitatea ei era greșită, eu probabil cheltuind la acea vreme bani pe tot felul de prostii care nu-mi erau de folos decât temporar, sau.. îmi ofereau dopamină decât temporar, și apoi nu-mi mai oferea niciun fel de satisfacție.
Ei bine, de ceva vreme am început să fiu mai atent cu banii mei, și implicit ai familiei, astfel încât să putem realiza alte obiective pe care dorim să le facem.
Ascult destul de des podcastul „Banii Vorbesc” (il găsiți aici: https://podcasts.apple.com/us/podcast/banii-vorbesc/id1158730251). Vreau să zic că este un podcast care m-a motivat să pun ceva bani deoparte, să fac anumite decizii financiare destul de bune.
Nu neg, eu de ceva ani tot am început să cultiv latura asta a cheltuielilor cu cap. Anumite persoane râdeau de mine când la diferite discuții le ziceau că bag motorină la mașina personală cu cardul de rate fără dobândă. Sau achitarea creditelor în avans, sau folosirea mai mai multor carduri de rate fără dobândă la aproape orice chestie, care se merită.. Oamenii care nu au o educație financiară râd, cei care știu cât de cât cu ce se mănâncă, știu că dacă folosesc cardurile de rate fără dobânzi, folosești în prima fază banii băncii, într-adevăr, achiți tu din banii tăi, însă mai puțin lunar decât ai îngropa dintr-o dată niște bani. Indiferent că ai bani, sau ai o lună, și apoi n-ai.
Păreri și păreri, totuși.. eu clar voi încerca să-mi aplic niște reguli financiare mult mai optimizate decât ceea ce fel procedam până acum.