Persistența în greșeli

De ce oare românii perseverează în greșeli ?

Câteodată stau și mă gândesc că noi oamenii în general suntem cu adevărat proști, în general vorbind. De ce gândesc asta, fiindcă vrem să învățăm din propriile greșeli, zicem c-o facem, încercăm s-o facem dar până la urmă ajungem să repetăm fix aceleași greșeli, deci per ansamblu unde este remedierea greșelii?

Acum să zic totul cu numitor și predicat, ei bine, o cunoștință de-a mea zice că de fapt el vorbește engleză, scrie engleză și toate astea le face 100% bine, corect gramatical etc.. Însă toate astea după ce l-am presat să nu mai scrie incoerent din punct de vedere gramatical, și să înceapă să scrie și el gramatical bine, să aibă o noimă în scrisul limbii engleze, nu să își dea oamenii cu părerea despre ce ar fi vrut el de fapt să scrie.

Zis și făcut, începe omul nostru să scrie cât de cât ok câteva săptămâni, poate google translate, poate alte surse, însă scria cât de cât ok, chiar mă și miram de progresul făcut de dânsul. De circa o săptămână am văzut că iarăși a început să scrie cu picioarele și fără să fie deloc coerent în discuțiile purtate în respectiva limbă. Îi atrag atenția, și cică scrie cum vrea, face cum vrea, indiferent de ce crede lumea.. Fiind la un nivel de business internațional totuși cred că trebuie să ridici puțin ștacheta și să treci peste acel prag de mediocritate în care nu-ți pasă de ce cred potențialii tăi clienți.

Tocmai de aceea cred că unii dintre conaționalii noștri perseverează în prostia lor, fără să le pese ce fel îi afectează pe plan social, mai ales în ziua de azi când societatea este un amalgam social și oricine este categorisit într-un fel sau altul. Dacă nu te pricepi la ceva, învață, documentează-te, întreabă pe alții, cere ajutorul, până să scoți o prostie din gură, pentru că acel scurt moment te poate duce într-o categorie greșită..

perseverenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *