Da, ați citit bine, nu este o chestie spusă la mișto. De cele mai multe ori, noi, ființele astea care ne tragem din maimuțe sau divinitate, ne auto-sabotăm. Întrebarea principală este pe care orice om sănătos și-o pune este.. „De ce ?” „Cum adică ne sabotăm singuri?”. Păi răspuns la toate aceste întrebări cred în opinia mea este faptul că am ajuns să fim veșnic nemulțumiți, și întotdeauna vrem mai mult, și mai mult, și iarăși mai mult. Niciodată nu ne limităm. „Dar oare de ce ne-am limita? Păi ce, și așa avem o viață scurtă, de ce să ne punem și limite?”.
Ei bine, în anumite privințe trebuie să ne limităm, pentru a nu deranja pe ceilalți, alteori trebuie să ne limităm datorită împrejurimilor nepotrivite. Trebuie să învățăm să fim oameni mai moderați. Unele persoane ar zice.. „Tu vorbești bă? Care tu ești genul de om căruia îi sare țandăra imediat?”, ei bine acelor persoane le pot spune că, orice om în viață se poate schimba, doar trebuie să vrea să se schimbe. Omul care nu vrea să se schimbe pe el însuși cu siguranță nu îi va schimba pe cei din jurul său. Probabil vi se pare ceva motivațional „shit”, însă eu am ajuns la cei aproape 30 de ani, să consider că este 100% adevărat acest lucru. Oamenii care vor să îi schimbe pe cei din jur, trebuie să înceapă să se schimbe pe ei înșii, altfel cei din jur nu vor percepe drept schimbare, ci drept ordin. Și să fim serioși, ordinele niciodată nu sunt percepute bine, de orice om.
Acum vine partea tricky, cum facem să punem așa ceva în aplicare, și cum facem să nu ne mai auto-sabotăm?! Asta este întrebarea de 100 de puncte. Cum faci, dacă vrei cu adevărat să te schimbi să treci de la vorbe la fapte. Chestia asta pot spune că și eu am încercat-o de câteva ori, însă până acum nu se poate spune prea mult că m-am schimbat, sau poate am făcut-o însă nu văd eu. Citeam acum câteva minute niște sfaturi de business, pe un anume blog. Sfaturi utile, drept să spun, însă greu de urmat. Cică marea majoritate a business-urilor care încep sunt sortite pieirii în maxim 5 ani de la înființare. Marea majoritate din lipsă de perseverență. Și aici am ajuns la factorul cheie care este general valabil în orice ar vrea o ființă umană să facă în viața sa. Să fie perseverent. Fără perseverență nu au loc schimbări majore, fără perseverență nu are loc progres, fără perseverență creativitatea este nulă. Cam asta este părerea mea.