O zi istorică.. Cloudflare a fost down

Azi se poate spune că a fost o zi oarecum istorică, Cloudflare a fost down aproximativ 1 oră jumate să zicem, poate chiar și mai bine dacă mă uit la sistemele mele de monitorizare. Deci, circa o oră jumătate în această dimineață cam toate site-urile lumii care folosesc Cloudflare au fost down. De ce? Păi zic băieții aici că a fost o problemă de networking în foarte multe din pop-urile acestora, dar oare doar asta a fost singura problemă.

Drept să zic, cum toate site-urile mele, și nu numai, au fost down, și în primă fază m-am cam panicat, dar după ce am văzut că în server la mine nu văd nicio problemă, și am scos temporar protecția Cloudflare, fiindcă am văzut că eroarea 500 specificată de aceștia avea în același timp și în descriere ceva legat de Nginx, am zis clar e problemă de la ei, fiindcă eu, n-am Nginx pe server.

Concluzia mea ar fi, că uneori, și giganții planetei mai dau cu ele de pământ, și nu doar firmele mici au probleme, cei drept, cred că n-am mai prins o problemă atât de mare la Cloudflare, de cel puțin 2 ani, cred. Dacă nu și mai bine de 2 ani.

Deci, care nu vrea să folosească Cloudflare, clar poate rămâne cu DNS-urile găzduite la firma de hosting sau orice alt provider de DNS-uri, totuși, chiar și cu acest downtime din partea lor, tot nu renunț la Cloudflare pentru moment cel puțin.