Nouă achiziție.. bormașină (P)

Acum mai multă vreme scriam despre o mașină de găurit, Skil, ei bine acea mașină de găurit s-a cam stricat între timp, și de ceva vreme tot am zis că voi cumpăra altă bormașină, însă am amânat destul de mult acest lucru, fiindcă am avut alte priorități. Însă azi cred că i-a venit timpul acestei ustensile, nu se mai putea amâna, chiar am nevoie. Așa că m-am pus pe căutat, evident online o astfel de bormașină și am găsit ceva Bosch. Știți vorba aia, dai un ban dar stai în față, așa și eu, am zis să iau o sculă cum trebuie astfel peste 1-2 ani să nu o mai schimb iarăși.

În căutările mele am gândit că o să vreau ceva relativ micuț, dar să aibă și percuție, că cine știe ce îmi mai trece prin cap să stric prin casă, dar în același timp să pot și să infiletez un șurub care își face de cap, să dau 2-3 găuri în perete, sau oriunde am chef să dau găuri, o mașină de găurit multifuncțională. Am mai avut și rotopercutante de tip profesional, de acelea mari care abia le găseai un loc să le ascunzi în ceva dulap, însă acum nu mai am nevoie de așa ceva, mare, fiindcă, nu mai mă ocup cu lucrul în construcții.

Da, și cum vă scriam, am ales o mașină de găurit cu percuție de la Bosch, model PSB 530 RE, relativ micuță numai bună pentru lucrări semi-profesionale, având posibilitatea să o folosesc chiar și în spații mai strâmte, aceasta având un mâner adițional de tip SoftGrip, cu o greutate redusă de numai 1.6 kg, deci e ușurică să zic așa, se poate ține foarte bine cu o singură mână, evident este electrică și se poate conecta la rețeaua de electricitate electrică la 220 volți, motorul ei electric având un randament de 530 W, iar dimensiunea găurilor poate fi de 10 mm, în zidarie cel puțin fiindcă forțează ustensila să tragă mai greu.

De asemenea se poate regla turația în funcție de ceea ce faceți cu această bormașină, fie că dați o gaură, înșurubați ceva sau știu eu ce alte chestii de acest gen faceți. De asemena are și mandrină dințată pentru o prindere sigură și fermă a bormașinii, și se poate poziționa atât pe dreapta, cât și pe stângă, se poate i se poate racorda opțional și o instalație de aspirat praful. Această bormașină are trei moduri de funcționare, înșurubare, găurire și găurire cu percuție, după cum v-am spus și mai sus este pe gustul meu, să zic așa, fiindcă este mulțifuncțională. Evident că vine și cu un dispozitiv de ghidare, care vă ajută să luați vă alegeți, să zicem așa, țintă, să ochiți și să găuriți. Această bormașină vine cu următoarele accesorii, o geantă din material plastic, pe care o veți putea ascunde în orice colțișor al casei dvs, un inel de fricțiune, un limitator de reglare a adâncimii, și un mâner suplimentar.

Din opinia mea personală, cred că orice bărbat, care preferă să facă el treburile în casă, și să nu de bani la așa-ziși „specialiști”, ar trebui să aibă o astfel de ustensilă. Eu știu sigur că o voi folosi destul de mult, fiindcă îmi vin mereu idei de schimbare prin casă, așa că, oamenii creativi și cu idei, întotdeauna găsesc câte ceva de făcut prin casă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *