No more broken backlinks

Azi m-am hotărât să fac o schimbare, care dacă nu este benefică pentru ceilalți, este benefică pentru mine. Dar să începem cu începutul, de regula verificam destul de des link-urile de pe blogul meu, însă de la o vreme nu prea mai am atât de mult timp pe cât mi-aș dori. Astfel că am ajuns la o concluzie semi drastică.

Am scos definitiv spațiul destinat link-urilor din comentarii. De ce? Păi am verificat link-urile stricate de pe site, și am găsit în jur de 300 și ceva de broken links. În primă fază am zis să le iau la mână, să le modific, am și modificat vreo 50 așa, la mână, apoi m-a luat nervul.

Dacă foloseam „Broken Link Checker” , marele plugin acel plugin este un mare mâncăcios de resurse. Dar mare, consumator de resurse. Un prieten de-al meu a instalat ieri acest plugin, și azi am văzut mesaj de la el, că de ce are contul de găzduire suspendat.

Evident, că Broken Link Checker era cel care-i mâncase peste 50% din resurse alocate pe cont, și evident, strica funcționalitatea serverului.. și implicit a tuturor site-urilor. De aceea am zis pas acelei soluții. Dar acum mă vedeam nevoit să modific peste 300 de link-uri stricate.

Am modificat apoi parte din ele, cel puțin link-urile care erau ale site-urilor mele, dar nu mai erau valabile, toată combinația asta am făcut-o direct din MySQL. Folosind comanda următoare:

UPDATE wp_comments SET comment_author_url = REPLACE( comment_author_url, 'https://URL-VECHI','https://URL-NOU' )

Dar tot rămâneau mult prea multe link-uri care nu erau ale mele, și trebuia să fac cumva să nu mai fie vizibile motoarelor de căutare, astfel să nu am parte de „bad seo”. Deci am ajuns la concluzia că este mai ok dacă instalez un plugin care să scoată toate url-urile din viitoarele comentarii, fiindcă oamenii sunt schimbători, și în dorința lor de schimbare lasă link-uri ale căror domenii nu mai sunt valabile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *