Mică mare greșeală..

Și am făcut o mică mare greșeală, am cam pierdut tot ce-am scris această lună, și anume vreo 12-13 articole. Totuși a fost o învățare de minte zic eu.

Dar să vă spun și despre ce este vorba.. Azi vroiam să scriu un articol aici pe blog, încerc să mă autentific pe WordPress, nu mergea. Când puneam /wp-admin/ , îmi spunea că nu există acea pagină, când scriam direct wp-login.php, îmi spunea că acel link nu există.

Acest blog, l-am pus pe un cont de găzduire shared, fiindcă știu că respectivul provider este unul de top, sau cel puțin care pe mine în câțiva ani nu m-a dezamăgit niciodată.

Nu știam care ar putea fi problema.. Am crezut că era problema de la CloudFlare, din filtre, sau ceva de genul.. nici vorbă, am schimbat ns-urile, să ies de sub serviciile oferite de CloudFlare, fiindcă am mai avut ceva probleme în trecut cu ei, dar știam că se remediaseră.

Nici vorbă, nu era de la CloudFlare problema, șterg cache, și din browsere și din dns-uri, nimic.. am zis să caut în cod, în temele wordpress, în plugin-uri gândindu-mă la ce e mai rău, și crezând că mi-a fost spart site-ul cumva..

Nici acolo nu era problema, zic poate am ceva injecție în SQL, și am avut geniala idee să șterg baza de date SQL și să pun în loc ultima salvare a site-ului, crezând că această problemă de fapt a apărut această săptămână cât am fost eu plecat.

Nici vorbă, nu era de la SQL, de fapt era o problemă pe atât de simplă, totuși pe atât de departe de mintea mea.. problema era că ip-ul meu era în blacklist automat după ce încercasem de prea multe ori fără succes să mă autentific de pe același ip. Nu trebuia decât să adaug ip-ul în whitelist, și se rezolva problema instant. Astfel că un lucru atât de minim a dus la pierderea a vreo 12-13 articole scrise de mine în această lună octombrie.

Dar am învățat totuși un lucru, voi face de acum backup automat săptămânal, pentru a nu se mai întâmpla așa ceva, chiar dacă ar fi să fie o problemă cu adevărat gravă.

greseala


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *