Mi-am luat papagali..

Azi se face o săptămână de când mi-am luat 2 papagali, micuți, din specia peruș. Tot vroiam de ceva vreme să-mi iau un animal de companie, fiindcă totuși de 1 an și ceva lucrez full de acasă, deci cam singurel, de aceea am luat decizia „fermă” să-mi iau animăluț de casă.

Vreau să zic că acești 2 papagali, băiat și fată, sunt niște năzdrăvani, fie se joacă, fie mănâncă, fie dorm.. ca și niște copii mici. Când se joacă, nu te înțelegi cu ei, când sunt liniștiți.. n-ai nicio treabă cu ei, iar când dorm, dorm.. că n-au altceva de făcut.

Ca și costuri, păi costul inițial a fost colivia 108 RON, papagalii 110 RON amândoi, mâncare, nisip, cădiță, adăpător, recipient de hrană.. toate astea, aproximativ 280 RON. Nu este vreo sumă enormă.

Experiența..

Lucrând de acasă, evident mai am și telefoane.. Bă nene, s-a întâmplat de 2-3 ori, să-i apuce joaca și țipăreala când eram cu client în telefon.. nebunie bă nene, nu te înțelegeai cu omu calumea în telefon. Bine, ca mai taie din sunet, că de, telefoane și aplicații deștepte, dar totuși.. atunci îmi venea să-i arunc pe geam.

În aceasta săptămână le-am dat drumu afară din colivie de vreo 2-3 ori, doar să se adapteze cu casa, etc.. prima dată, au încercat să zboare pe geam.. au eșuat, că nu pot trece prin striclă. Au dat de vreo 2 ori în geam, și apoi au fost cuminți, chiar am putut să-i iau în mână, ușor, ușor să-i duc înapoi în cușcă. A 2-a oara, au zburat prin casă, n-au mai dat de multe ori în geam, semn că s-au învățat oarecum, dar.. au stat vreo oră cocoțați pe mobilă în sufragerie, uitându-se de sus, ce fac eu la PC.. într-un final, li s-a părut ceva interesant în spatele mobilei.. și s-au dus până jos prin spatele mobilei, evident, n-au putut să mai iasă afară.. pune și trage mobila să scoți păsăricile afară din spate.. bă nene, mobilă din lemn masiv.. multe înjuraturi mi-au trecut atunci prin fața ochilor. Dar, i-am scos, că aia e..

În rest, sunt dragălași, cântă frumos uneori.. viață la țară. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *