„Mens sana in corpore sano”

Cu multă vreme în urmă tot ziceam că vreau să slăbesc, că vreau să am grijă de corpul meu, că vreau să fiu bine eu.. și atât sănătatea mea fizică, cât și cea mentală. Ei bine.. Acest plan, avea mereu începutul de „mâine”. „De mâine” s-a transformat în câțiva ani, astfel încât acum aproape 2 luni, după niște analize de rutină, anuale, am descoperit că am o boală, care dacă este ținută din scurt, poți trăi fără probleme până la adânci bătrâneți.

Așadar, odată ce am aflat că am acea boală, la sfaturile medicului am eliminat multe din mâncarea pe care o mâncam zi de zi. Nu tu pâine, nu tu dulciuri, nu tu alcool, nu tu mâncat seara târziu, nu tu chipsuri, nu tu prăjeli.. Și toate acestea, să zic în decurs de o săptămână, maxim două săptămâni de când am aflat acea veste.

Una peste alta, doctorița cel mai probabil mi-a zis că „n-am voie” fiindcă se aștepta ca eu, să mai mănânc pe ici pe colo, și gen, să mai fac abuz, doar că nu chiar așa mare.. ei bine, eu am luat totul cu strictețe, astfel încât din 20 mai 2021, până ieri, 9 iunie 2021, am scăzut de la 97 de kg la 85.6 kg. Un lucru foarte mare pentru mine, în ideea că atât de multe kilograme n-am mai scăzut de cânt aveam 116 kg, dar atunci sedentarismul, mâncarea și tot ansamblul era mult mai mare, decât acum.. și chiar și așa, atunci am slăbit treptat, în aproximativ 6-8 luni.

Dar, acum i-am dat cu mâncare la cântar.. aplicația Eat & Track, o găsiți atât pe Android cât și pe iOS, și clar, mi-am pus un target de kcal per zi, iar de cele mai multe ori, n-am trecut peste acel target.

Totuși, se poate spune că sunt pe drumul cel bun, burta clar s-a mai dus, de acum începe treaba cu formatul corpului.. fiindcă e absurd, să fii cât de cât întreg la minte și să bagi mâncare ca și cum nu mai există mâncare pe lumea asta.

Voi cere ajutorul unui amic de-al meu, din Pitești, care acum câțiva ani, era ca mine acum.. om cu ceva burtă, și acum.. fibră tati. Ei bine, așa sper să ajung și eu la un moment. Puteți vedea pe TikTok ce face omu ăsta: https://www.tiktok.com/@adriian.floriian


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *