ManageWP un tool foarte bun..

De ceva vreme am tot încercat diferite tool-uri pentru administrarea site-urilor WordPress, până am ajuns din nou la ManageWP. Am încercat diferite alte softuri, atât self-hosted, cât și „third party” cum s-ar zice. Dar parcă tot ManageWP își face mai bine treaba. Și să trecem așa prin „revistă” atât avantaje cât și dezavantaje..

Pro..

– Este gratis, parțial cel puțin.. sunt destule „addon-uri”, dar basic stuff sunt gratis.

– Are in spate pe GoDaddy, una dintre cele mai mari firme de hosting din lume.

– Beneficiezi de backup lunar gratuit.

– Poți face update-uri atât la plugin-uri, teme și WordPress Core, direct din platformă.

– Verificări de securitate prin Sucuri.net

– Verificări de performanță

– Rapoarte activitate și multe altele..

Contra..

Sincer, nu prea știu ce să zic „contra” cam are tot ce are avea nevoie un WebAdmin pentru a administra mai multe site-uri WordPress. Poate faptul că pentru fiecare addon trebuie să dai bani per site sau exista și posibilitatea de „bundle” totuși, 150 de dolari/lună pentru toate chestiile premium, printre care și backup zilnic, plus alte multe alte chestii faine.. Până și Google Analytics poți vedea direct în panoul lor de administrare.

Următoarea variantă zic eu, self-hosted de această dată este MainWP, totuși, aici trebuie să instalezi un WordPress pe un subdomeniu de exemplu, care acea instalare WordPress va fi doar ca și administrare a acestei platforme, apoi să instalezi diferite module, clar și aceștia au module plătite, dar pentru fiecare modul aditional de care ai nevoie, aceleași module vor trebui instalate și pe site-urile destinație, lucru care sincer, nu e tocmai ok, adică site-urile mele și ale clienților mei, prefer să le țin cu minim de module astfel încât dacă iese o breșă de securitate, sunt cât mai puține plugin-uri și chestii pentru care să faci update. Ăsta ar fi să zicem un mic dezavantaj la MainWP, dar dacă nu-ți pasă de numărul de pluginuri pe care le folosește platforma ta, atunci, poți da bătaie și așa, ținând cont că e self-hosted, și să zicem n-are nimeni access la datele tale.. teoretic, decât tu. Bine, și la ManageWP eu am adăugat și 2FA, de când cu problema la eMag despre care am scris aici, clar pe unde am opțiune de 2FA, peste tot activez.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *