LastPass vs Bitwarden

Și cum scriam aici, că am pățit-o cu eMag, care momentan nu a venit cu niciun răspuns încă legat de sesizarea făcută de mine, astfel încât eMag .. „Să vă fie rușineee.. hooo..”, am continuat să-mi pun în aplicare planul cel măreț, de a-mi securiza toate parolele existente peste tot pe unde aveam parole cât de cât asemănătoare. Parole random tati.. nicio parolă asemănătoare. Trei parole de 16 – 18 caractere pe care le țin minte clar, și unde am acele parole clar am și 2FA activ. Oricum, am activat 2FA pe oriunde am posibilitatea. Fie Google Authenticator, fie SMS, fie cod pe email.

Trecând de toată nebunia asta cu parolele random și fel și fel de autentificări, evident am avut nevoie de un Manager de parole. Așa, că am recurs în primă fază la cel mai uzual Manager de parole, și anume LastPass, fiindcă ani de zile de când fac chestia asta, cu managementul parolelor, au fost și eu sparți parcă acum ceva ani, dar pare că nu mai sunt. Așa că în prima fază, am zis să mă duc în continuare cu ei la drum, totuși, de anul trecut parcă, de când și managementul lor gratuit a trecut la ceva sume măricele zic eu, 2.90 euro/lună aka  34.8 euro/an, parcă mi s-a părut cam scumpicel pentru banii ăștia. Nu zic nu, e ok și versiunea free, doar dacă folosești parolele pe un singur tip de dispozitiv, dacă vrei să rămâi la varianta free, trebuie să știi că ai nevoie de parolele tale doar pe PC sau doar pe telefon, ori tabletă. Cum eu am nevoie de parolele mele peste tot, am zis pas.

Așadar, varianta cealaltă la fel de bună zic eu, din punct de vedere al criptării parolelor etc.. fix ce face LastPass, doar că competitorul lor principal, și anume Bitwarden. Am trecut cu totul de la LastPass la Bitwarden, pentru ca preț. Chiar dacă momentan sunt pe versiunea lor gratuită, clar voi trece curând la versiunea lor plătită, fiindcă e o diferență destul de mare de la 34.8 euro/an, la 10 euro/an, pentru efectiv același produs, diferențe grafice și de nume, în rest, același lucru fac amândouă.

Așadar, FTW Bitwarden. De asemenea, dacă aș vrea, mi-aș putea face o mașină virtuală cu docker, și în acel docker să creez propriul server de Bitwarden, unde clar, aș fi 100% sigur, fără nicio șansă ever să-mi spargă cineva vreo parolă. Oricum, cert este un lucru de acum, backup la backup, la backup. Și parolele întotdeauna random, evident salvate și local, ca totuși nu sunt destul de „paranoic” după treaba asta 😀