„Lasă că știu eu mai bine”

Oamenii cu idei vechi, întotdeauna vor zice.. „Lasă că știu eu mai bine”.. dar întotdeauna, nu acceptă că s-ar putea informația pe care o știau să nu fie tocmai bună, să nu fie de actualitate.. nu, ei știu mai bine. După cum mulți dintre cei care citesc acest blog, știu ca lucrez într-o multinațională din domeniul hostingului. Ok.. deci Linux, site-uri, viruși, și „prostii tehnice” all day long..

În domeniul meu, clar trebuie să fii constant în tot ceea ce privește noul.. trebuie să înveți tot timpul chestii noi, tocmai asta-mi și place, că am mintea veșnic ocupată zi de zi, treabă oarecum repetitivă în ce privește ordinea unei zile.. dimineață, cafea, deschis mac, deschis alerte, chat, email, platforme de suport, platforme de billing.. verificat emailuri, chestii de genul toată ziua.. clienți mai mult sau mai puțin „deștepți”, oameni care pentru simplul fapt că au facut o facultate tehnică sunt ITiști.. una peste alta.. trece ziua repede dacă am activitate.

Unii colegi sunt mai deschiși la nou, la schimbări, la faptul că domeniul nostru de activitate este într-o continuă schimbare, iar alții care sunt atât de vechi în domeniu, încât au uitat ce trebuie cu adevărat să se întâmple în acest domeniu de activitate, și anume să înveți mereu chestii noi. Rămân cu aceleași vechi idei și nici în ruptul capului nu acceptă că poate alții au dreptate, și zic anumite lucruri cu asumare. Ei țin aceeași placă.. „lasă că știu eu mai bine”. Fix aici greșeala.. dar, asta e, îi lași așa, și să rămână în urmă.