Jocurile Olimpice de la Rio s-au încheiat.. cică

Și cam astea au fost și Jocurile Olimpice 2016, de la Rio..

Nici nu am vrut să scriu ceva despre acest eveniment până acum, nu din lipsa de subiecte, ci din pricina faptului că sunt multe de scris, însă pentru mine unul, nu cred că este ceva atât de super mega important. Drept să vă spun, cred că odată sau de două ori m-am uitat zilele astea la JO, și în rest doar am auzit diferite știri pe marginea acestui subiect.

Rezumatul ar fi următorul.. România a obținut 5 medalii, după cum urmează.. Medalia de bronz la canotaj în formație de 8+1, medalie de aur la feminin spadă, medalie de argint la tenis dublu, medalie de bronz la haltere categoria 85 kg și în cele din urmă tot medalie de bronz la lupte libere categoria 97 de kg.

Este relativ ok ca și număr de medalii, nu zic nu, dar cred că se putea mult mai bine. Oricum, ne situam pe locul 47 în lume după aceste Jocuri Olimpice, cu mult mai mult decât în anii anteriori, dar de.. ce să-i faci.. asta-i viața.

Cât despre celelalte subiecte pe marginea Jocurilor Olimpice, ar mai fi faptul că ai noștri țepari de la ministerul cu pricina au cam dat un tun de 100.000 de euro pentru achiziția echipamentelor purtate de lotul românesc la această olimpiadă, și de fapt au cumpărat toate hainele lotului cu mărunțiș. Și multe alte chestii făcute în stil pur rromânesc.

Până una alta sunt curios la următoarele Jocuri Olimpice, care vor fi găzduite în Japonia în 2020, oare acolo, ce fel vor mai prădui acești băieți șmecheri lotul național implicit cetățeanul de rând. Și o altă întrebare pe care mi-o pun, dacă anul acesta am scăzut 20 de locuri față de la Londra 2012, și am ajuns pe locul 47, oare în 2020 în Japonia vom retrograda la 67 ?

jocurile olimpice


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *