Instalare VestaCP și avantajele sale

VestaCP

VestaCP un panou de găzduite genial.

Mereu am tot spus că voi începe să scriu și eu niște tutoriale care să ajute cât de cât oamenii, ei bine cred că acesta este primul, în care vă prezint probabil unul dintre cele mai simple panouri de hosting, VestaCP. Fiind unul dintre panourile cele mai bune și evident Open Source. De ce fac asta? Păi poate ajută pe careva ceea ce scriu eu aici, eu având diferite servere, evident că îmi permit să și încerc, una alta. Și credeți-ma când spun că am încercat destule panouri și metode de a instala chestii, uneori complicându-mă excesiv de mult, alteori făcându-mi singur viața mai ușoară. Veți avea nevoie de următoarele:

  1. Un server VPS sau dedicat, pentru site-uri mici este recomandabil VPS pentru că nu veți consuma cine știe ce resurse. Puteți cumpăra de proba unul de aici și veți primi 10$ bonus de înscriere, pentru a testa 2 luni e ok și așa.
  2. O versiune proaspăt instalată de CentOS , Debian sau Ubuntu.

Și cam atât aveți nevoie în primă fază pentru a putea instala VestaCP. Să vă spun de ce cred eu ca VestaCP este unul dintre cele mai bune panouri de control din câte am văzut. Păi pentru că se poate instala cu Nginx ca și web server, Nginx fiind unul dintre cele mai bune web servere datorită faptului că micșorează mult încărcarea site-urilor tale, mai alături de PHP-FPM, astea fiind cele mai bune avantaje în opinia mea, să nu mai zic că se instalează foarte ușor.

vestacp2

Dar totuși hai să trecem la partea cu instalatul, că poate unii dintre voi asta așteptați și nu vă interesează gargara mea.. Dacă versiunea voastră de sistem de operare este nouă va trebui să-i faceți un scurt update.

CentOS: yum update -y

Debian și Ubuntu: apt-get update -y

Apoi ceea ce trebuie făcut este să dezinstalăm apache și bind , pentru că altfel instalând VestaCP va trebui să dăm force, lucru care nu prea este indicat.

Pentru a dezinstala apache și bind folosim următoarele comenzi

CentOS: yum remove httpd bind -y

Debian și Ubuntu: apt-get –purge remove apache2 bind

După ce toate aceste comenzi au fost efectuate, trecem la instalarea VestaCP.

wget http://vestacp.com/pub/vst-install.sh

apoi..

bash vst-install.sh

Dacă vă arată că ceva nu este în regulă sau vă arată o comandă specifică pentru sistemul vostru de operare, atunci executați acea comanda. Vă va cere apoi să fiți de acord cu acea instalare, să introduceți o adresă de email, și dați bătaie cu instalarea. Apoi la final, după circa 15 minute, o să vedeți adresa de logare în admin, și diferite parole și alte aspecte. Salvați toate acele date într-un notepad, apoi eu recomand să dați un reboot sistemului, nu de alta, dar pentru a optimiza memoria ram consumată de-a lungul instalării acestui panou. El într-un final nu trebuie să vă mănânce mai mult de 150-200 MB de ram, cu tot cu MySQL, Web Server, Server email, etc. Momentan cam atât vă pot spune despre acest panou, o să revin altă dată cu detalii despre DNS Cluster pe mai multe servere unde aveți instalat VestaCP, și multe alte chestii interesante despre acest panou.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *