Importanță pluginurilor de cache

Cei care nu știu ce este un plugin de cache, clar nu cunosc avantajele cache-ului. Cei care știu, probabil au încercat multe versiuni, unele free sunt chiar ok. Dar sunt și cele premium care sunt se pare și mai ok. Mai jos veți vedea o comparație a pluginurilor de cache folosite de mine. Haideți să vorbim concret pe exemple..

WP Super Cache

Un plugin bunicel care l-am folosit câtiva ani, rulează ok pe cam toate serverele web, face cache destul de bine, totuși de-a lungul anilor a cam fost depășit, deci înseamnă că sunt destule altele mai bune.

W3 Total Cache

Și acesta un plugin bun, nu la fel de bun ca cel de mai sus, totuși își face treaba.. la vremea lui era printre puținele pluginuri de cache care ofereau ceea ce promiteau, dar după cum am scris mai sus, timpul trece, deci s-a invechit.. iar tehnologiile avansează.

WP Fastest Cache

Multă vreme m-am ferit de acest plugin, fiindcă având Cloudflare în față + Autoptimize pentru optimizare de cod, chiar chiar mergea bine, totuși de la ultimele probleme avute cu Cloudflare, am zis, hai să renunțăm la Cloudflare, și să avem zonele DNS unde trebuie. Așa că am trecut la acest plugin, WP Fastest Cache, care este să zic cel mai ok plugin pentru cache, la servere ce nu au Litespeed. Dacă ai Litespeed, clar, nu trebuie să folosești altceva decât următorul plugin.

Litespeed Cache (LSCache)

Ei bine, aici deja vorbim despre alte chestii.. acest plugin este creat de către cei care au construit webserverul Litespeed, deci clar, e făcut ca să fie ok pentru webserverul lor, care este unul dintre cele mai rapide webservere la momentul actual. Am încercat variante de apache + nginx, sau alte setup-uri, eu oferind și servicii destinate WordPress, totuși nimic nu se compară cu Litespeed ca și server web. Deci, dacă aveți Litespeed, indicat ar fi să aveți și LSCache instalat.

WP Rocket

Ei bine, aici deja vorbim despre cu totul altă mâncare de pește, cu toate ca pe serverul acesta, am și posibilitatea de a avea LSCache, având Litespeed, totuși testele arată că la o diferență de câteva sutimi, WP Rocket, este mai rapid decât LSCache. Da știu, diferență foarte mică, de câteva sutimi de secundă, dar într-o lume atât de rapidă, un site mai rapid face diferența. Chiar dacă WP Rocket este totuși niște bani, destul de multicei pentru România, dai un ban dar face.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *