Îmi place iarna, dar nu frigul

Cu siguranță nu am mai scris un articol despre acest fapt, fiindcă în general, prefer să n-am păreri despre anotimpuri, însă acum pot spune că aș vrea să-mi dau cu părerea despre acest fapt. Nu urăsc iarna, îmi plac peisajele de iarnă, îmi plac chiar și unele tradiții de iarnă, îmi plac jocurile de iarnă când le joacă alții, însă mie nu-mi place frigul în general.

Întotdeauna sunt văzut drept un Grinch în ce privește iarna. De  ce? Fiindcă nu particip la jocurile iernii, nu-mi place să stau în frig și udeală, în decursul unei ierni, dacă arunc cu 10-20 de bulgări de zăpadă, este minune. Dar din pricina acestui fapt, câteodată pot părea anti social, sau știu eu ce fel de element uman s-a mai inventat în acest secol.

Nu-mi place să fac pârtie, aș prefer să găsesc mașina gata curățată și fără pic de zăpadă pe lângă ea dacă s-ar putea. Nu-mi place să cad pe jos de la gheață, însă uneori îmi place să mă dau pe gheață. Acum spre exemplu, am piciorul stâng scrântit, însă culmea e că n-am căzut pe gheață, ci s-a întâmplat fix cu o zi înainte de a veni zăpada.

Pe de altă parte îmi place să fac poze iarna, la peisaje, sau știu eu ce îmi vine într-un anumite moment de inspirație, îmi place să beau vin fiert sau tuică fiartă, sau orice alt lichid potabil și cald. Îmi place să văd pe alții cum se joacă în zăpadă, și uneori chiar surprind, în neprofesionalismul meu de fotograf amator, cadre chiar frumoase. Vouă cum vă place iarna, dacă vă place, la căldură sau în mijlocul nămeților în frig?