Hernia de disc, boala secolului ?

De ceva vreme, din cauza unor probleme medicale, sunt cam legat la pat, hernia de disc, ma tine la pat, nu trebuie sa fac efort, nu trebuie sa aia, sa ailalta, etc.. probabil stiti si voi ce este aia „hernie de disc”. Ei bine, in toata aceasta perioada, am tot incercat sa-mi ridic moralul, ca o sa treaca de la sine, ca nu ajung la operatie etc..

Dar, uite ca rezultatele, nu sunt tocmai ok, si dupa mers la cel putin 3-4 doctori, aici in Pitesti, s-a ajuns la concluzia, ca daca vreau sa scapi de durerile sciaticii, ar trebui sa ma operez. Bine, ideea este oarecum confuza, fiindca, sunt sanse de recuperare prin fizioterapie sau kinetoterapie, plus tratament, sau daca vreau sa ma operez, imi trece mai repede, dar si asa va trebui sa stau aproximativ o luna in recuperare.

Deci colac peste pupaza, am ajuns sa sufar de asa zisa, boala a secolului, hernia de disc. De ce? Pai, acum ceva ani, bagam betoane, sau pentru ca uneori mai „trageam de fiare, ca sa fiu o fiara”, evident acasa, sau facand exercitii nu tocmai corecte, sau pentru ca stateam mult pe scaun, cert este ca am ajuns in aceasta situatie, din care trebuie sa si ies cumva, nu? De preferat sa ies bine.

Acum, inca mai sunt intre operatie si repaus iara o lunga perioada de stat acasa, sau recuperari, si am ocazia din cand in cand sa pot iesi din casa, sa pot vedea lumea din jurul meu. Am citit pe forumuri, si am tocit telefonul sau laptopul in ultima perioada, iar parerile sunt oarecum impartite, multi zic ca dupa operatie, si-au revenit si totul a fost ok, altii zic, ca au facut terapii, cu ozon, sau stiu eu.. si apoi s-au simtit minunat, dar de asemenea, sunt si altii care zic ca si cu operatie au avut probleme, sau cu alte terapii.

Din punct de vedere fizic, personal, eu cred ca e spre bine, fiindca, in prima faza aveam tot piciorul amortit, cu dureri, ce porneau de la „noada fundului” pana la degetele de la picioare, acum mai am o amorteala doar la talpa, si dureri moderate, doar cand stau mult in picioare sau in sezut. Ceea ce mie mi se pare o demonstratie ca se poate trata.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *