Fără comentarii..

De ceva vreme, dacă ai citit acest blog, și ai vrut să comentezi ceva, ai văzut că nu se poate? Unii ar zice dom’le, că secțiunea de comentarii e raiul pe pâmânt, și că mare sacrilegiu ce am făcut scoțând comentariile de pe blog. Ei bine, nu cred că este tocmai așa si voi explica puțin mai jos și de ce am ales să fac acest lucru.

1. Am făcut statistică..

Statistic vorbind, scriu totuși destul de rar, și chiar dacă sunt săptămâni când am chef de a scrie 2-3 articole, rar ce-i drept, acele articole nu aduc atât de multe reacții pe cât aș aștepta. Vizualizări reale, sunt cât de cât, totuși lumea nu prea scrie, cred că mai folositoare sunt butoanele de like/share, decât lista de comentarii.

2. Link builders..

Dintre puținii care comentau ceva pe aici, parte, căutau doar link building.. să-și lase link-urile pe blog aici, astfel încât în timp, poate vor primi și ei „reputație” și ceva din SEO acestui blog. Ei bine, cum s-ar zice.. „la muncă băieți”, nu la întins mâna. Bine, repet, în această categorie nu îi includ pe toți, clar. Doar câteva persoane, se știu ele. Aș fi putut drept să zic, să scot link-urile din comentarii, dar totuși, vine imediat și punctul 3.

3. Spam bots..

În domeniul în care activez, văd zi de zi, fel și fel de noi metode de spam, atacuri de pe foarte multe părți, spam grupa mare, resurse folosite total aiurea ale serverului, contului de găzduire, etc.. cunoscătorii știu ce zici. „Da nu puteai să pui captcha pe comentarii?!” Răspuns, ba da, puteam, totuși, nu văd rostul a încă o resursă externă care să-mi încarce site-ul?! Are oare rost, să pierd o secundă din cauza unor resurse externe pentru câteva comentarii pe care vor anumite persoane să mi le lase aici?! Și alea, unele repet, nu toate.. pentru simplul fapt că vor link-uri aici ? Eu zic că n-are rost.

4. Platforme externe de comentarii

Da, știu, existau platforme precum Disqus sau IntenseDebate, totuși, prefer cei care comentează pe blogul acesta, sau pe alte bloguri ale mele, eventual.. să nu fie nevoiți să-și dea datele private către alte terțe părți. De ce? Păi, și așa noțiunea de „privacy” nu prea mai e ce a fost odată, așa că, prefer să nu intru în acest joc, al „vânzării de date” pentru un simplu serviciu extern.

5. Pentru că e blogul meu și fac ce vreau pe el. 🙂

Simplu și la subiect. Cine are chef de citit, citește, pierde câteva minute din viața lui să citească părerile mele, dacă nu, asta e.. C’est la vie. Nu e ca și cum aș trăi din acest blog, și mi-ar veni pâinea zi de zi din comentariile altora, așa că.. mai bine zic pas.

Așadar și prin urmare, de acum, care vrea să citească ce scriu eu, de bine, care nu vrea, și citea sau răsfoia doar pentru a pune un link pe blogul meu, asta e, nu se mai poate 🙂 Pentru ceilalți care vor cu adevărat să-mi spună o părere despre ceva din ceea ce scriu eu aici, în partea de sus a blogului aveți diferite rețele de social media pe care mă puteți contacta, și promit că voi răspunde, sau puteți folosi pagina de contact.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *