Eroare Whois în CentOS 6.9

Bun, hai să începem cu începutul.. Mi-am creat o mașină virtuală (VPS), așa să mă joc prin ea. Și pentru a mă juca cum trebuie îmi trebuia comanda whois instalată, evident că vine odată cu bind-utils acea comandă, așa că am instalat tot ce trebuie. Însă am uitat un fapt, că pe acel VPS am firewall-ul activ, atât pentru ipv4 cât și pentru ipv6. De ce? Ca să nu dea „băieții” în mine pe orice port, am mai închis din ele.. ce atâtea porturi deschise.

Bun să trecem totuși peste chestiile astea de n00bi și să ajungem la acel fapt că avât firewall-ul pornit, nu mai puteam verifica domenii.. De ce nu o puteam face? Vedeți în imaginea de mai jos.. eroarea pe care o primeam.

Primul lucru care l-am verificat a fost portul 43 să fie deschis în iptables.. nano /etc/sysconfig/iptables , evident am adăugat toate porturile care le aveam nevoie în acest server.

După ce am modificat acestea și am adăugat toate porturile de care aveam nevoie, inclusiv port 43 care este de la whois, am dat restart la iptables folosind comanda.. service iptables restart

Toate bune și frumoase, am verificat nameserverele folosind.. nano /etc/resolv.conf

Deci până aici am spus cam toți pașii pe care i-am făcut, asta ca să nu cumva să fi uitat ceva. Am verificat serverele dns, toate după cum vedeți ok. Problema era acum, că-mi apărea în continuare acea primă eroare în care îmi scria la fel .. Querying whois.rotld.ro .. Unable to connect to remote host..

Și aici m-a luat nervu. Tot aceeași eroare.. nu-i dădeam de cap, până la un moment în care i-am dat de cap.. problema se afla în ip6tables. În ip6tables, erau în continuare regulile standard, nu cele customizate de mine. Astfel că m-am pus eu frumos și am adăugat aceleași reguli și în ip6tables folosind comanda.. nano /etc/sysconfig/ip6tables și am pus următoarele..

Am mai dat evident restart și la ip6tables.. folosind comanda.. service ip6tables restart , și apoi.. totul a mers ca uns. După cum puteți vedea și voi mai jos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *