Eforie Sud 2020

Am fost și anul acesta la mare, chiar dacă suntem în plină pandemie de COVID-19, totuși, am reușit să ajung tot la Eforie Sud precum în ultimii 3 ani. Toată lumea se cam speria de mers la mare sau în locuri mai mult sau mai puțin aglomerate. Ei bine, daca-ți iei măsuri de precauție, atunci poți să te duci la mare liniștit, și evident dacă să fii oarecum distanțat de oamenii din jurul tău.

Anul acesta am găsit o cazare, culmea, tot cineva din Vrancea, condiții mult peste ce am avut în anii trecuți.. cu vreo 20 de lei mai scump, dar totuși mult mai decent. Acum în plină pandemie în Eforie Sud chiar nu era lume multă, aproximativ 50% din șezlonguri libere, cel puțin 2 metri între umbrele, exista spațiu de trecere destul.. primele 2 zile am luat șezlongurile la 20 lei/zi, apoi din 31 august am luat cu 15 lei/zi.

Prima zi a fost marea liniștită, a 2-a zi, valuri mari, iar următoarele 2 zile iară apă liniștită. Da, am stat doar 4 zile, și cred că ajunge cam atât, mai mult devine plictisitoare, părerea mea..

Mâncarea și băutura.. sincer, mi se păreau scumpe unele chestii.. pe plajă cel puțin era 5 lei halba de bere și 10 lei o limonada, 10 lei o înghețată la cornet, sau un porumb, ori o gogoașă, tot 5 lei. Iar la restaurante depinde ce vroiai, meniuri între 25-30 lei de persoană, unde aveai o ciorbă și un felul 2. Unele mai bune, altele mai puțin bune, după gustul fiecăruia.

Chiar și seara, nu era aglomerat precum în alți ani, sau poate am fost eu la spartul târgului de aceea la final de august acum, n-a fost mare nebunie, în alți ani, erau cozi kilometrice la mâncare, anul acesta, cu distanță, dacă aveai 4-5 persoane în față.

Per ansamblu a fost ok anul acesta și.. m-am bronzat chiar dacă marea majoritate am stat la umbră cu berea la rece în mână, iar în apă cred că am intrat cel mult o oră pe zi. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *