Diversificarea surselor de venit

Un sfat util.. diversifică-ți sursele de venit

Am tot citit și ascultat pe la mai toți trainerii și speakerii de la marea majoritate a evenimentelor pe la care am participat că ar fi bine să-ți diversifici sursele de venit. Procentual nu cred că multă lume chiar pune și în aplicare cele auzite la astfel de evenimente, însă mai sunt și oameni puțin mai răsăriți care realizează că ce spune ăla acolo chiar este un lucru bun.

Oricum acest lucru este un lucru care-l poți face foarte greu la noi în țară, chiar și trecând peste acel prag juridic, dacă ești angajat și ai un job, și vrei să mergi legal să-ți mai adaugi o sursă de venit legală, fie vine statul și îți ia cu japca o parte din profit, fie cine știe ce bou se mai trezește din somnul său de frumusețe în parlament să mai bage o lege care-ți ia și mai mult din felie. Fie pur și simplu nu ești bun de făcut altceva decât acel job, și evident nici nu vrei să faci ceva.

De cele mai multe ori așa se și întâmplă.. Iese omul bine motivat de la un eveniment de coaching economic.. „De mâine fac, și dreg”. A 2-a zi, a uitat tot ce-și promitea în ziua precedentă. Și o ia de la capăt cu același job mizer, în care muncește X ore, pe un salariu minim pe economie, banii îi ajung de la salariu la salariu, nu pune niciodată nimic deoparte, jobul său este singura sursă de venit, și îi tâtâie chiloții dacă aude cuvinte ca „restructurare” sau „restrângere de posturi”.

Păi bă române, tu ăla motivat, care știi ce vrei de la viață, dacă ești atât de bine motivat, de ce n-ai bă ceva bani puși deoparte, de ce nu-ți faci bă o economie ceva, că dacă ar fi să vină vremuri grele să nu dai din buze și să fugi ca potârnichea din colț în colț. De ce nu începi să înveți și altceva decât ceea ce faci la acel job mizer, și poate chiar să-ți începi o afacere pe lângă job. De ce te mulțumești cu ce-ți dau alții și nu vrei să-ți ie viața în propriile mâini?

Ei bine acele întrebări de mai sus sunt unele care mă fascinează foarte tare. Întrebări la care nu prea pot găsi un răspuns elocvent, însă totuși merg mai departe.

surse de venit


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *