Declarația 600, o altă prostie

Am primit ieri o informare de la un anumit partener, pentru care mai scriu articole din când în când, și mă informa că dacă am venituri peste 22800 ron/an, va trebui să mă duc la ANAF să completez declarația 600, o declarație complet inutilă în opinia mea. Am ajuns la concluzia, că în țara asta, oricât ai încerca să fii corect, să-ți plătești taxele la timp, să fie totul în regulă, ei bine, tot vine un  politician corupt care o să vrea mai multe taxe, mai multe impozite, să strice și mai tare un sistem care oricum este deja stricat.

Mi se pare aberant să stau să completez o mulțime de formulare, în principal toate făcându-se la ghișeu, nimic online. Eu vorbesc acum strict din punctul meu de vedere. Păi bă nene, eu n-am timp să mă duc până la bancă să-mi actualizez datele contului, ăștia vor ca eu să mă duc să stau nu știu cât la coadă la ghișeu, să nu mai zic că oricum ei au program de gravide, și la 16:30 parcă-mi aduc aminte că sunt deja închise ghișeele în condițiile în care marea majoritate a salariaților iesi de la servici după ora 16-17.

Oricum, probabil, din punct de vedere fiscal este ok, fiindcă, vor veni și alți bani la bugetul de stat, însă din punct de vedere al timpului pierdut de către persoane, este o chestie de tot rahatul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *