De prin ultima vreme adunate..

Din viață…

Păi să zicem că până acum în viața mea de zi cu zi, nu e mare lucru de spus.. mai un film pe la cinema, mai un film pe acasă, mai o ieșire pe colo colo, mai un remi sau monopoly cu ceva amici. D-astea de-ale lumii.. oricum presimt că voi avea parte de ceva care-mi va schimba viața în curând, dar până atunci n-are rost să zic/scriu ceva.

Tech stuff..

Pot spune că încep ușor ușor să mă transform într-un „developăr”, vreau să învăț Terraform, deja am început să mă familiarizez tot mai mult cu Docker, Loadbalancere, Google Cloud, Cloud Build, Cloud Run, și alte tehnologii care până acum în partea de sysadmin care o făceam în firmele de hosting, nu era prezentă aproximativ deloc. Pot spune că în anii din urmă, chiar nu știam mai nimic față de ceea ce am învățat în ultimele luni, și clar ce va urma să mai învăț de acum încolo. Dar clar, voi scrie la un moment poate, mai multe tutoriale și/sau chestii tehnice, momentan încerc să mă străduiesc a scrie pe blog, cât de des pot sau îmi aduc aminte.

Între timp, am mutat acest blog de pe serverul local despre care vorbeam articolul trecut aici, direct în Cloudflare Pages, ca static files. So.. my blog is in the cloud right now. Nu mai depind de o baza de date, de un hosting sau ceva pe undeva, totul este static files (html/css/js și imagini) nimic mai mult, nimic mai puțin. Ba chiar țin blogul local îl accesez pe localhost, apoi prin intermediul unui script îi dau deploy în Github, într-un private repository, iar de aici automat îl ia Cloudflare Pages, fără ca eu să fac nimic.

Constat, că.. odată cu migrarea aceasta, și modificarea sistemului de comentarii, nu mai comentează nimeni, deoarece, cine comenta, o făcea pentru link-uri, nu pentru că-și dorea să comenteze.. so, thats it. Păstrăm „Disqus” pentru comentarii, cine o face, o face, cine nu.. nu. Who cares?! 😀


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *