cPanel, are stapan nou, din nou

Cei care lucreaza in IT, bine, care lucreaza in hosting, si nu numai au vazut anul trecut in finalul lui Octombrie ca Oakley Capital cumpara cPanel, prin intermediul unui alt jucator de pe piata de hosting, WebPros, care detinea la acea vreme Plesk si Solus VM. WebPros fusesera si ei achizitionati de catre acest fond de investitii, Oakley Capital. Bun, la aproximativ 9 luni dupa, cPanel a anuntat ca schimba structura preturilor, trecand la pret per contul de cPanel in loc de pret per tip de server.

Ok, a trecut timpul, multi s-au reorientat catre alte panouri de control, altii au trecut la DirectAdmin, altii la altele.. dar per ansamblu, cPanel a inceput sa coste mult mai mult. Pana aici, toti care au vazut facturi marite in ultimele luni, stiu despre ce vorbesc. Acum, pe 12 decembrie 2019, CVC un alt fond de investitii, mai mare decat Oakley Capital, fond de investitii care detine si Avast sau alte mari firme de softuri din lume, au anuntat aici ca au cumparat tot ce tine de WebPros, adica cPanel, Plesk, Solus VM, WHMCS si XOVI (n-am auzit de XOVI pana acum), deci vor cumpara cele mai folosite softuri din hostingul mondial.

Stapan nou, reguli noi?

Acum, sunt si eu curios, daca Oakley Capital, au facut o schimbare foarte majora la cPanel, la aproximativ 9 luni dupa ce au cumparat, CVC oare ce schimbari va mai face? Va tripla preturile, la toate respectivele softuri ? Oare vom ajunge sa folosim din nou configurari facute manual? Ca in ritmul asta, ma apuc si-mi fac propriul sistem „in-house”, cum au facut altii, si aia a fost. Care vrea sa cumpere, bine, care nu, sa le fie de bine si sa dea cu banu la niste softuri foarte scumpe. Bine, chestii ca asta se simt cand ai cateva sute de clientii, mii, dar cand ai 10-20, nu se simte, si aia 10-20 ii poti tine si pe Centos Web Panel sau altceva, dacat cPanel.

Ce credeti ca se va intampla in aceasta industie? Va afecteaza cat de cat ?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *